Amsterdam — Met ingang van het seizoen 2019/2020 is er een nieuw bestuur aangetreden bij Apollo Amsterdam. Dit bestuur zal bestaan uit: Mark van Meggelen – voorzitter, Ron Feis – penningmeester, Ed van Aalderen – secretaris, Peter van Paassen –technische zaken, Frank Schmitt – sales, Jeannette Zuurbier – marketing/communicatie.

 

“Wij zijn erg enthousiast om deze rol op ons te nemen. Dit seizoen zal gedeeltelijk dienen als opbouwjaar, maar dat betekent niet dat wij met Apollo niet voor verassingen kunnen zorgen. Ook dit jaar zal er een competitief en attractief team op het veld staan, met een mix van ervaren en jeugdspelers. Niet alles zal optimaal gereed zijn voor de eerste wedstrijd, maar achter de schermen wordt hard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen”, aldus de nieuwe voorzitter, Mark van Meggelen.

 

Vijf en een half jaar geleden werd Apollo Amsterdam in deze nieuwe vorm in de Apollohal voortgezet. “Wij willen natuurlijk het oude bestuur bedanken voor het harde werk de afgelopen jaren en wij hopen dat we de lijn verder kunnen doortrekken. Nu is het aan ons om de volgende stappen te ondernemen om Apollo weer aan te haken bij de basketbal top van Nederland.”

 

Om dat te bereiken heeft het bestuur de strategie van ‘Develop and Compete’ centraal staan. De basis blijft topsport maar we zoeken nadrukkelijk de verbinding met de vereniging en haar talenten als breedtesport en het sociale domein. Een belangrijk doel is de opleiding van spelers, talent her- en erkenning, maar bovenal ook veel basketbal plezier.

 

Het resultaat hiervan zal natuurlijk niet vanaf dag 1 zichtbaar zijn, we starten immers met beperkte middelen, maar op termijn hopen we dat de met de inzet van een nieuw en multidisciplinair bestuursteam de randvoorwaarden voor succes scheppen.

 

Voor het komende seizoen is het doel duidelijk: “Wij willen ervoor zorgen dat een avond basketbal in de Apollohal echt weer een belevenis wordt. Dat betekent dat we de banden tussen heren 1 en de rest van de club willen versterken, maar ook weer alle basketbal liefhebbers uit de regio Amsterdam naar de hal en achter het heren 1 team te krijgen. Natuurlijk moet daar een attractief team op het veld tegenover staan – wij zullen er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.

 

Namens het bestuur, de spelers, en de staf nodigen wij iedereen uit voor de eerste thuiswedstrijd tegen Basketball Academie Limburg in de Apollohal op 28 september om 20.00.