Vandaag reist Apollo naar Rotterdam om het duel met de naam de kleine klassieker aan te gaan. Om 19:45 uur zullen zij het opnemen tegen Feyenoord Basketbal.

 

Afgelopen woensdag lukte het Apollo niet om te winnen tegen debutant Dutch Windmills uit Dordrecht. Zonder Jesse Markusse (gebroken voet) en Aron Royé (griep) bleef Apollo drie kwarten lang in de buurt van de bezoekers, maar een scherp schietende Ryan Richardson besliste de wedstrijd in het voordeel van de Dordrechtse formatie. Tegen Rotterdam heeft Apollo wellicht meer kans. De Maasstedelingen hebben in de eerste zes wedstrijden nog niet gewonnen en bovendien won Apollo al eerder in de oefencampagne met 64-81 in Rotterdam.

 

Zoals gezegd, Feyenoord kent een historische stroeve start van de competitie. Het is sinds een lange tijd het geval dat na zes wedstrijden de overwinningen nog op 0 staan. Rotterdam had in La’Shard Anderson een goede vervanger voor de Belgische Ordane Kanda Kanyinda, maar Anderson verliet wederom de Havenstad, en een vervanger op de point guard positie is nog altijd niet gevonden. Tel daarbij op dat Jeroen van der List nog altijd 6 weken aan de kant zit vanwege een kuitblessure. Sam van Dijk was al aanwezig in de oefencampagne en kon zich officieel aansluiten bij Rotterdam sinds vorige week, evenals schutter pur sang Trevor Setty. De vraag is wel of Setty al speelgerechtigd is. Zo ja, dan zal het een heet avondje in Rotterdam kunnen worden, daar Setty geregeld goed is voor zeer verre afstandsschoten. Tot nu toe moet veel van de Rotterdamse scoreproductie afhangen van Justin Gordon die om zijn sprongkracht bekend staat.

 

Beide hebben de punten hard nodig. Rotterdam wil natuurlijk van de hatelijke 0 afkomen, maar Apollo wil na de eerste winst tegen BAL weer een overwinning opstrijken. Vanavond zal bekend worden wie het meeste voordeel doet in de wedstrijd!