Na een weekje rust in de Apollohal komt Apollo woensdagavond om 20:00 uur weer in actie. Nieuwkomer Dutch Windmills uit Dordrecht komt dit keer op bezoek. 

 

NOG GEEN KAARTEN?!
KOOP HIER JE TOEGANGSBEWIJS VOOR

APOLLO AMSTERDAM – DUTCH WINDMILLS

 

OVER APOLLO
Apollo die haar eerste wedstrijd dit seizoen won van Weert leek goed uit de startblokken te komen. Toen een week erna Jesse Markusse in de beginfase van de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden zijn voet brak sloeg de goede seizoensstart om. Het gemis van een lange man en vaste kracht als Jesse Markusse was vorige week tegen Den Bosch ook goed zichtbaar. De lengte komt op dit moment vooral van Berend Weijs. Daarnaast is de ploeg uit Amsterdam nog zoekende naar een sterk inside spel. De eerste drie wedstrijden vielen de meeste punten vanuit schoten van buiten. Tegen Weert werkte dat goed, maar tegen en Aris Leeuwarden en Den Bosch ging dat minder makkelijk. Wellicht gaat het vele trainen wat opleveren tegen de nieuwkomer in de Dutch Basketball League.

 

OVER DE DUTCH WINDMILLS
De Dutch Windmills debuteren dit seizoen in de DBL en kennen een goede seizoesstart. Van de eerste drie wedstrijden werden er twee gewonnen. Toch kreeg de ploeg van ex-NBA speler Geert Hammink te maken met een behoorlijke tegenslag. De Amerikaanse point guard Alec Wintering raakte tegen Den Helder zwaar geblesseerd. Een groot gemis, aangezien de ervaren guard één van de smaakmakers is in Dordrecht. Roel van Overbeek zal weel minuten op de guard positie moeten benutten.  Naast Wintering beschikt Dordrecht over Ryan Richardson, Bennett Koch en Shavon Coleman als overzeese versterkingen en zal ook international Jito Kok te zien zijn bij de Dutch Windmills.

 

BRONS BIJ 3×3 WORLD TOUR FINALS
De wedstrijd tegen de Windmills stond oorspronkelijk afgelopen zaterdag gepland, maar werd verzet vanwege het optreden van Aron Royé en Dimeo van der Horst in de 3×3 World Tour Finals in Beijing. Dit prestigieuze toernooi biedt alleen toegang tot de 12 beste 3×3 teams ter wereld over het afgelopen seizoen. Team Amsterdam kwalificeerde zich maar liefst als 5de. 

De mannen kwamen ongeslagen uit de groepsfase (tegen Delhi India & Piran Slowakije), waarna ze op de finale dag met veel vertrouwen aan de kwart finale konden beginnen. Dit keer was Humpolec Tsjechië de tegenstander en ook hier werd er gewonnen.
In de halve finale was Riga uit Letland die een maatje te groot bleek waardoor de Amsterdammers de finale helaas niet wisten te behalen. Uiteindelijk konden de mannen met een schitterende derde plek en een fantastisch seizoen achter de rug terugkeren naar Amsterdam. 

 

Een lange week pauze bied voor beide ploegen nieuwe kansen. Wie zal daar morgenavond het beste gebruik van maken? Apollo zal na de eerste drie wedstrijden een herboren indruk willen maken en de Windmills zal zich in Amsterdam ook willen bewijzen. Het belooft daarmee een strijd te worden.