Na de mooie overwinning op BAL vorig weekend is het aan Apollo om deze overwinning vervolg te geven. Morgenavond om 20:00 uur verzamelen de mannen van de hoofdstad in Leeuwarden om het duel tegen Aris aan te gaan.

 

Berend Weijs zag het; ‘Apollo kan wel versterking op mijn positie gebruiken’. De 2m07 lange center heeft week in week uit alles moeten geven. Een lange man is sinds vorige week gekomen, teruggekeerd zelfs. Het gaat om Max van Schaik. Met hem heeft Apollo weer wat extra kracht in de rebounds. Tege BAL heeft hij zijn rentree gemaakt. In slechts 14 minuten kwam hij tot 9 punten en 3 rebounds. Van Schaik is een nuttige kracht, en was zeker van waarde in de overwinning tegen BAL. Met deze winst is Apollo gelijk komen te staan met Feyenoord. Zoals coach Patrick Faijdherbe al aangaf: een overwinning op Aris betekent gelijk staan met Aris. Dat klopt, in de veronderstelling dat Donar afgelopen weekend zou winnen van Aris.

 

Het liep mooi anders vorige week. Aris was in eigen huis heer en meester tegen landskampioen Donar Groningen. Een sterk collectief van Aris zette in het derde kwart een grote voorsprong van 52-31 neer. Donar kwam weliswaar nog terug tot 60-60, maar Aris ging er met 65-60 vandoor. Net als Apollo is Aris niet volledig te peilen. Ze verloren dit seizoen al eerder van Rotterdam, Weert en laatst nog van Den Helder. Bij Aris is sinds een tijdje Craig Osaikhwuwuomwan teruggekomen. Osaikhwuwuomwan speelde eerder al in Amsterdam, maar ook in Leeuwarden is hij zeker geen onbekende. Ook is er een nieuwe point guard bijgekomen: Darian Anderson. Anderson begint steeds beter in het team te passen, en sinds zijn komst wordt Nick Masterson ook beter bespeeld bij Aris als echter rasschutter. De laatste wedstrijden schiet hij series driepunters raak, iets waar hij ook voor naar Aris is gehaald.

 

1-1 dus gedurende dit seizoen tot dusver. In Leeuwarden won Aris met 77-65, in Amsterdam werd het 94-80 voor Apollo. Bij winst kan één van de twee teams niet alleen belangrijke stappen richting de play-offs zetten, maar ook voordeel ten opzichte van de ander nemen. Vanavond weten we wie dat zal worden!

 

Wil je alles op de voet volgen? Kijk dan de livestream van Aris Leeuwarden via deze link: www.podium.tv.