Door: Bryant Abayh

 

Apollo Amsterdam en Aris Leeuwarden speelden vorig jaar spannende potjes tegen elkaar waarin weinig verschil te ontdekken viel. Beide ploegen trokken die lijn vanmiddag door. Aris Leeuwarden won het duel uiteindelijk met 70-71.

 

Het is een zeer moeizaam begin voor Apollo, dat moest aantreden zonder Aron Royé, Dimeo van der Horst, Mack Bruining en Lenno Witteveen; allen met 3×3 tournooien. Tegen een compleet Aris moet Apollo in de eerste zeven minuten heel wat turnovers incasseren en komt Aris los met onder meer Nick Masterson en David Michaels. Een 0-13 achterstand moeten de mannen van coach Patrick Faijdherbe goed zien te maken. Na meer dan zeven minuten opent Berend Weijs met een backdoor, waarna Matthew van Tongeren en Malevy Leons hetzelfde doen. Apollo komt met een sterkere aanval in de laatste twee minuten, waardoor de achterstand is teruggebracht tot 11-16. Apollo gaat door in het tweede kwart, vooral met Malevy Leons die de ene inside treffer na de ander weet te benutten. Aris doet wel wat terug via Michaels, die voor rust op 10 punten komt. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten scoort Leons die voor rust op 13 punten zou komen. Een serieuze matchup was het: Leons tegenover Michaels. Beiden gaan naar de ring, schieten en zijn erg trefzeker. Michaels bepaalt de stand bij rust op 33-32 met een driepunter.

 

Na rust is het opnieuw Aris dat sterker begint, met opnieuw een driepunter van Michaels. Ook Deividas Kumelis begint warm te draaien en zet met een driepunter en een drive het verschil op 9 punten: 39-48. Ook nu komt Apollo weer terug in de wedstrijd. Siem Uijtendaal, de kampioen van zowel u18 als u24 die deze wedstrijd is opgesteld, is met een driepunter trefzeker en weet bovendien Weijs meerdere keren van binnen te bedienen. Het verschil wordt daarmee teruggebracht tot 51-55. Toch lijkt Aris het voortouw te nemen. Masterson wordt van buiten gevonden en van binnen is Griffin Kinney goed voor 53-60. Aan Apollo om iets terug te doen, wat hen lukt. Een alley-oop pass op Leons betekent een and-1, waarna Van Tongeren met twee driepunters het verschil terugbrengt op één punt. Weijs zet Apollo zelfs nog op een 70-68 voorsprong, maar daarna is het Nick Masterson die in de laatste minuut een goed verdedigende driepunter erin weet te schieten en Aris de overwinning bezorgt met 70-71.

 

Topscoorders Apollo:
Malevy Leons 23 punten, Berend Weijs 15 punten, Matthew van Tongeren 10 punten, Lucas Faijdherbe 8 punten, Siem Uijtendaal 6 punten, Dexter Hope 5 punten en Jesse Markusse 3 punten.

 

Topscoorders Aris:
David Michaels 18 punten, Nick Masterson 11 punten, Deividas Kumelis 9 punten, Bas Veenstra 8 punten, Griffin Kinney 8 punten, Jonathan Williams 7 punten, Sjoerd Koopmans 4 punten, Nathaniel Musters 4 punten en Bjorn de Vries 2 punten.