De maatregelen genomen voor het indammen van COVID-19 – het Corona virus – hebben ook grote invloed op de toekomst van onze huidige en toekomstige partners en sponsors. Dit zorgt momenteel voor onduidelijkheid over de financiële mogelijkheden bij Apollo. Om deze reden vindt het bestuur het op dit moment niet verantwoord om te voldoen aan de deadline van de Dutch Basketball League om voor 1 mei Apollo Amsterdam in te schrijven voor het seizoen 2020-2021.

 

Voorzitter Mark van Meggelen maakte de beslissing om niet in te schrijven kenbaar. “Direct na de afsluiting van het huidige seizoen zijn wij bij Apollo Amsterdam aan de slag gegaan om aan de toekomstplannen te werken”, vermeldt Van Meggelen. “Echter, de maatregelen genomen voor het indammen van COVID-19 (het coronavirus) hebben ook grote invloed op de toekomst van onze huidige en toekomstige partners en sponsors. Dit zorgt momenteel voor onduidelijkheid over de financiële mogelijkheden bij Apollo. Om deze reden vindt het bestuur van Apollo Amsterdam het op dit moment niet verantwoord om te voldoen aan de deadline van de Dutch Basketball League om voor 1 mei Apollo Amsterdam in te schrijven voor het seizoen 2020-2021. Deze beslissing is weloverwogen en zeker niet makkelijk, maar de deadline van 1 mei in een onzekere wereld met een pandemie, komt voor Apollo te vroeg.”

Apollo Amsterdam begon met een nieuw bestuur met frisse moed aan het seizoen 2019-2020. Het negatieve saldo, waarmee het bestuur moest starten, is omgebogen naar een gezonde financiële positie om het seizoen zonder verlies af te wikkelen. Het bestuur stelt vertrouwen in de toekomst te hebben. “Achter de schermen wordt gebouwd aan een sportief goede toekomst, op basis van een financieel verantwoord beleid”, aldus Van Meggelen.

Na vijf seizoenen neemt Patrick Faijdherbe afscheid als coach van Apollo Amsterdam. In Laki Lakner heeft het bestuur een nieuwe hoofdcoach gevonden. “Het feit dat wij Apollo Amsterdam niet voor de deadline van 1 mei bij de DBL hebben ingeschreven, is slechts een tussenstap in het werken aan onze toekomst”, gaf Van Meggelen te kennen. “Wij hopen u snel te informeren over verdere positieve ontwikkelingen in deze aanhoudend onzekere tijden. Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe en zorg goed voor elkaar!”