Vooraf werd hier de meeste spanning verwacht. Totdat bleek dat Aron Royé (pols) niet zou spelen. Landstede Basketbal deed wat het moest doen. De Zwolse ploeg viel prima aan en stond bij rust al met 22-60 voor. Uiteindelijk stopte de teller bij 65-105. 

Gelijk vanaf het begin is al duidelijk dat Landstede Basketbal de bovenliggende partij is. Dankzij een scherp schietende Jordan Gregory loopt de Zwolse formatie al naar 3-14. Apollo komt maar niet tot een sterke aanval en reboundend laat het nog veel te wensen over. Reden te meer voor de ploeg uit Zwolle om vleugels te krijgen. Via een collectief aan jumpers, driepunters en inside acties worden de Amsterdammers al snel gedubbeld. Het lukt Berend Weijs nog wel om naar binnen te snijden met een and-1, maar het eerste kwart is al aanzienlijk beslist voor de bezoekers.

 

Dat verandert niet in het tweede kwart. Zwolle vindt inside Noah Dahlman en Franko House. Van buiten zijn het Gregory en Sherron Dorsey-Walker die het verschil al snel op meer dan 30 punten zetten. Namens de thuisploeg moet ook Dimeo van der Horst de wedstrijd verlaten vanwege een ongelukkige elleboog tegen zijn oog. Kortom, het zit niet mee voor Apollo dat tegen een 22-60 achterstand aan moet kijken bij rust. Na een bewogen seizoen lijkt de basis van Apollo volledig opgebrand te zijn in alle opzichten.

 

Net als de vorige wedstrijden krijgt de bank van Apollo de gelegenheid om zichzelf te bewijzen. Opnieuw zorgen zij voor een sterk verweer in het derde kwart, ondanks de grote achterstand. Malevy Leons liet het al eerder dit seizoen zien. Met een driepunter en meerdere sterke acties inside komt de 18-jarige forward al op 10 punten. Ook Keyshawn Bottelier laat zien dat hij een veelbelovend talent is. Twee sterke penetraties naar de basket, waaronder een and-1, tonen zijn lef. Landstede Basketbal gaat wel gewoon door in de aanval. Gregory is opnieuw de aanjager met meerdere jumpers. In het laatste kwart laat Olaf Schaftenaar zich nog met vier driepunters zien. Al deze factoren bij elkaar zorgen voor een 65-105 eindstand. Nog drie wedstrijden voor Apollo in de reguliere competitie, maar er zal veel moeten gebeuren willen de play-offs nog gerealiseerd worden.