Na Donar wacht opnieuw een uitwedstrijd voor Apollo Amsterdam. Zaterdagavond om 19:30 uur zal het duel in en tegen Den Helder Suns plaatsvinden in sporthal Sportlaan.

 

Hard gestreden tegen Donar

Een wedstrijd tegen Donar stond Apollo te wachten afgelopen woensdag in Groningen. Het team heeft zich (met 2 blessure gevallen en een spelverdeler zonder werkvergunning) enorm ingezet en kwam in het tweede kwart voornamelijk goed tot score. Gaandeweg werd Donar de betere partij, wat overigens geen schande is. Die ploeg is al jaren bezig. Daarentegen is Den Helder een andere tegenstander, en zal Apollo het met opnieuw harde strijdlust ver kunnen brengen zaterdagavond.

 

Ook Den Helder opzoek naar de eerste punten

Den Helder had vorig jaar de beschikking over een snelle en trefzeker international: Boy van Vliet. Onder andere hij zorgde voor een opmars van de Helderse formatie afgelopen seizoen. Nu Van Vliet niet meer daar speelt zal Den Helder het via een andere manier moeten doen. Voornamelijk met Amerikaan Michael Miller. In de oefencampagne liet hij zich nadrukkelijk zien, even als Boyd van der Vuurst-de Vries die voortreffelijk zijn driepunters raak schiet. Iemand die ook een solide oefencampagne afwerkte is Yarick Brussen. Vorig seizoen had hij veel pech met blessures, maar nu is hij een center die het de tegenstander lastig maakt.

 

Een strijd tussen twee Noord-Hollandse teams. Recentelijk, maar zeker in het verleden, hebben dat soort wedstrijden voor heel veel spanning en sensatie gezorgd. Den Helder zou in eigen huis de punten nodig hebben. Echter zal Apollo met de routine spelers en zeker ook met de jonge spelers de eerste punten willen pakken. Morgenavond weten we wie als eerste van de 0 af zal komen!