Vanaf het eerste kwart was de wedstrijd al min of meer gespeeld. Aris startte met een sterk spelende Emile Blackman en Niels Bunschoten, Apollo ging steeds in de achtervolging, maar kwam nooit op voorsprong en moest zich met 79-73 gewonnen geven.

Open drietjes voor Aris geven de doorslag

In de eerste tien minuten beslissen Niels Bunschoten en Emile Blackman al vroegtijdig de wedstrijd door een bombardement aan driepunters. Vooral Bunschoten (die qua schot en spel erg doet denken aan Olaf Schaftenaar van Landstede Zwolle) valt op met zijn hoeveelheid driepunters, daarnaast Blackman komt al in het eerste kwart op 16 punten. Apollo weet zich geen raad in de verdediging en komt aanvallend tot wanhoopspogingen in de eerste drie minuten. Inside weten ze voornamelijk Berend Weijs te vinden die ook deze wedstrijd met een one-handed dunk doorkomt. Maar Aris gaat verder met het schieten van driepunters. Bunschoten gaat vrijuit door en ook Valentijn Lietmeijer is doeltreffend. Apollo heeft het laatste woord in het eerste kwart namens een driepunter van Rens van Ravensteijn waardoor het in het eerste kwart 29-20 staat voor Aris.

 

Apollo lijkt te ontwaken in de eerste drie minuten van de volgende 10 minuten. Een sterke inbreng van Jesse Markusse (driepunter + een doordunk) zet Apollo terug op 29-25. Maar wanneer Apollo lijkt aan te haken loopt Aris juist weer weg van Apollo. Inside is het Nate Kratch die het startsein geeft voor opnieuw een scorende impuls voor Aris. Het is daarna opnieuw Lietmeijer die Aris naar een voorsprong van negen punten brengt. Ook deze keer lijkt Apollo aan te haken dankzij een aantal scores van Michael Madanly. Met een and-1 zet hij de stand op 42-38. Echter, na een aantal goede verdedigende acties kan Aris weer vrijuit schieten zonder dat ze ook maar iets gehinderd worden. Opnieuw twee driepunters van Bunschoten brengt de stand bij rust op 48-40.

Beeld van de eerste helft verandert niet

Na rust lukt het Apollo niet om dichterbij te komen. Meerdere kansen worden niet benut en turnovers helpen Apollo ook niet om aan te haken. Kratch mag namens Aris de eerste twee punten op het bord zetten na rust. Apollo besluit dan om de verdediging wat aan te scherpen en komt zelf tot betere aanvallen. Van Ravensteijn opent met een inlegger inside en Dimeo van der Horst brengt het verschil met een floater terug op zes punten. Aris scoort dan vervolgens niet en met een driepunter van diezelfde Van der Horst lijkt Apollo dichterbij te komen: 52-49. Deze manier van spelen helpt Apollo om in een mum van tijd aan te haken, helemaal als Max van Schaik een and-1 erin dunkt en Madanly met een driepunter de stand op 56-55 zet. Helaas pakt Aris op dat moment het momentum weer terug. De schutters kunnen weer ongehinderd hun gang gaan en in de aanval van Apollo lijkt de teamspirit weer volledig verdwenen te zijn. Het gevolg is dat Aris tot toedoen van opnieuw Blackman kan uitlopen naar 61-55 en zelfs met een driepunter Aris op 64-55 zet na driekwart van de wedstrijd.

 

Er is dus haast voor Apollo om weer aan te haken, maar Aris blijft vrijuit schieten wat ze goed af gaat. Na de driepunter van Van der Horst (72-65) zijn het opnieuw Bunschoten en Blackman die het verschil maken bij 79-68. In de laatste drie minuten besluit Apollo een strakke verdediging neer te zetten zodat Aris helemaal niet meer tot scoren komt, maar Apollo is daar te laat mee. Dichterbij dan 79-73 komt Apollo niet en voornamelijk in de verdediging zal er een goede manier gevonden moeten worden om het New Heroes Den Bosch komende zaterdag om 16:00 uur in de Apollohal lastig te maken.

 

Door: Byant Abath

 

De stats van Asante Landburg en Michael Madanly zijn omgewisseld.

Koop hier je seizoenkaart!