Nu de eerste wedstrijd erop zit zal Apollo de competitie weer hervatten. Woensdagavond om 19:30 uur is de tweede wedstrijd tegen Donar Groningen in het Groningse MartiniPlaza.

 

De kracht is nog moeilijk in te schatten

De kop is eraf. Afgelopen zaterdag was seizoen 2019-2020 officieel van start gegaan. Apollo kende een lastige tweede helft tegen Basketbal Academie Limburg, en moest zich met 59-76 gewonnen geven. Vreemd is het niet, want er was een week voor de wedstrijd nog geen team dat voluit kon trainen. Tijd is dus een inherente factor zo aan het begin van het seizoen. Tijdens de oefencampagne waren diverse spelers nog niet aanwezig of kwamen later. Zo zou ook Xavier Cannefax nog moeten spelen en trainen. Kortom, door kracht is nog moeilijk in te schatten op dit moment. Zodra Apollo moet een complete selectie zal spelen, én men raakt op elkaar ingespeeld, dan zal er meer duidelijkheid komen over waar Apollo daadwerkelijk toe in staat is. Voor nu, op weg naar het altijd sfeervolle Groningen.

 

Donar voor het grootste deel vernieuwd

Arvin Slagter, Lance Jeter, Sean Cunningham en Drago Pasalic; we zagen ze een tijdje spelen in MartiniPlaza. Daar is vanaf dit seizoen een einde aan gekomen. Donar heeft op Thomas Koenis, Shane Hammink en Jason Dourisseau na de selectie compleet gewijzigd. De laatste vijf seizoenen zagen we vier keer Lance Jeter in actie komen bij Donar. Zijn taak zal nu overgedragen worden aan een nieuwe point guard, eveneens geen onbekende: Carrington Love. In seizoen 2017-2018 speelde hij een zeer sterk seizoen bij ZZ Leiden, en zal nu samen met Leon Williams het spel moeten verdelen. Met Love en Williams kwamen ook Donte Thomas, Deshawn Freeman, Matt McCartthy en Matt Williams. Veel van deze spelers speelden al elders in Europa, dus beschikken over veel ervaring. Vorig jaar werd Donar onttroond als landskampioen, daarvoor wonnen ze drie seizoenen oprij de landstitel.

 

Aangezien Matthew van Tongeren, Mladen Vitkovic en Xavier Cannefax er nog niet bij zullen zijn is de selectie nog vrij gehavend. Veel van de jonge spelers zullen dus de nodige minuten krijgen. Wellicht kunnen zij al in staat zijn om mooie dingen te laten zien, in en tegen Donar Groningen!