We hopen dat jullie allemaal een fijne kerstperiode hebben gehad! Over een paar dagen gaan we een nieuw jaar in, en tevens een nieuw decennium in. Dit decennium gaan we binnen Apollo Amsterdam op zaterdag 4 januari 2020 speciaal openen met het evenement Past Meets Future in de Apollohal. Om 15:00 uur begint de eerste wedstrijd tussen oud-Amsterdam vrouwen en de oud-internationals vrouwen!

 

Oud-speelsters binnen Amsterdam en het Nederlands Team

Landlust Amsterdam; één van de Amsterdamse basketbalclubs uit het verleden waarin de vrouwen begin jaren 60 de eerste landelijke prijs pakte binnen deze club. In seizoen 1959-1960 werd zowel de beker als de landstitel gewonnen in de hoofdstad. Daar bleef het niet bij, want ook in de jaren 80 behaalden de dames diverse successen met meerdere landstitels. Dat niet alleen Landlust in Amsterdam succesvol was binnen dames basketbal in Nederland, was begin dit millennium zichtbaar. In seizoen 2001-2002 pakte de dames van BV Lely de NBB Beker (tegenwoordig de huidige Basketball Cup). In 2002 werd Probuild Lions met 59-55 verslagen. Het seizoen daarna vierde de Apollohal feest door in 2003 landskampioen te worden. Daar hebben we tevens beelden van, welke via deze link te vinden is.

 

Jildis Pronk maakte dit kampioenschap mee, en kan het zich nog heel goed herinneren. “Ja, dat jaar viel alles op z’n plek. We konden het samen goed vinden als team. We hadden twee Amerikaanse spelers, Jill Campell en Sarah Judd en die draaiden ook gewoon mee. Alles lukte. Ik geef je een voorbeeld. Den Helder speelde altijd een hele goede press tegen ons, maar we speelden daar gewoon door heen. Dat is de kracht van een ervaren, ingespeelde ploeg.”

 

Benieuwd wie er naast Jildis nog meer te zien is? Bestel tickets voor dit event via deze link! Deze tickets zijn geldig voor het hele event!