Apollo Amsterdam gaat haar wedstrijden spelen in kleding van het merk PEAK. De Amsterdamse club en de vertegenwoordiger van het Chinese sportmerk in Nederland, Gert Klamer, zijn deze samenwerking overeengekomen. PEAK is in de basketbalsport geen onbekend merk. In de Nederlandse, Belgische en de Duitse basketbalcompetities spelen diverse clubs en spelers met kleding en schoenen van PEAK.

 

PEAK werd in 1989 in China opgericht en is internationaal actief vanaf 2006. PEAK ontwerpt, ontwikkelt en produceert sportkleding onder haar eigen merknaam. Basketball was vanaf het begin een belangrijke markt voor PEAK. Inmiddels biedt het merk een breed aanbod aan kleding, schoenen en accessoires voor vele sporten, zoals hardlopen, fitness, tennis en teamsporten voor zowel particulieren als verenigingen.

 

Gert Klamer, verantwoordelijk voor PEAK in Nederland: “PEAK is trots op de hernieuwde samenwerking met het bestuur, staf en spelers van BC Apollo Amsterdam. De club is veel meer dan het 1e Herenteam uitkomende in de Dutch Basketball League. Er is sprake van een grote bloeiende vereniging waar hard wordt gewerkt aan talent ontwikkeling in een mooie combinatie met haar breedtesport aanbod. Wij hebben een goede klik met het bestuur hetgeen voor ons doorslaggevend is geweest voor deze samenwerking met BC Apollo. We gaan er dan ook een mooie samenwerking van maken in het belang van alle leden en direct betrokkenen van Apollo Amsterdam.”