De zesde competitiewedstrijd is aanstaande voor Apollo. Komende zaterdag om 20:00 uur spelen we uit tegen Aris Leeuwarden. Hiermee kan Apollo de vijfde plek verder verstevigen.

Opvallende move bij Aris

We hadden in het verleden Brandon Woudstra, Jesse Kimbrough, Matt Bauscher, Lance Jeter, Whit Holcomb-Faye, Darius Theus, Miles Jackson-Cartwright, Javier Duren en Jordan Gregory. De kenners van Leeuwarden zien de gemene deler. Allemaal spelers op de guard positie die van onmisbare waarde waren voor de Leeuwardse club in het verleden. Als deze lijn doorgetrokken wordt zouden we dit seizoen moeten uitkomen op Emile Blackman. Tot dusver een juiste constatering, want ook Blackman laat op deze positie zijn waarde zien aan de Aris fans, met tot nu toe gemiddeld 15 punten per wedstrijd. Het team van afgelopen seizoen is drastisch veranderd. Tot voor kort waren alleen Leroy Peterson en Meshack Lufile de overgebleven spelers van afgelopen seizoen. Per heden is Peterson de enige. Lufile komt dit seizoen niet meer in actie namens Aris. Zijn vervanger is weliswaar geen speler van afgelopen seizoen, maar zeker een oude bekende voor de Leeuwardse fans. In het seizoen 2009-2010 speelde Jeroen van der List eerder voor Aris, en zal nu Weert verruilen om terug te keren bij het team waar hij zijn eredivisiedebuut maakte. Hij zal komend weekend nog niet in actie komen voor Aris.

 

Verder bestaat het team uit onder meer Stefan Mladenovic, Niels Bunschoten (die voornamelijk vanaf de driepuntslijn tot nu toe goed staat te schieten), Sven Lemke, Valentijn Lietmeijer, Amerikaan Nate Kratch en de Litouwse Deividas Kumelis. Dit gezelschap won haar eerste twee wedstrijden in Weert en in Den Helder. De rest van de wedstrijden tot nu toe kon Aris geen overwinning uit het vuur slepen.

Kan Apollo doorpakken?

Afgelopen weekend ging het in de tweede helft niet meer lekker bij Apollo. In Zwolle was de ruststand nog 45-45, maar raakte de ploeg na de rust steeds meer de focus kwijt, waardoor er uiteindelijk een enorm groot verschil aan het einde van de wedstrijd zichtbaar was. Vertekend, want als Apollo de focus had vastgehouden was het verschil zeker kleiner geweest. Komend weekend nieuwe kansen om wel de focus vast te houden en om de vijfde plek te verstevigen. Dat kan, want Apollo heeft in de eerdere wedstrijden tegen Rotterdam, Weert en Den Helder een positief resultaat neergezet en wil dat in Leeuwarden herhalen. Wat ook zichtbaar is, is dat er meer spelers de draad weer aan het oppakken zijn. Zo was Max van Schaik in Zwolle goed voor 15 punten en werd Dimeo van der Horst weer eens topscoorder. Coach Patrick Faijdherbe zal wel weten dat deze wedstrijd een hele belangrijke kan zijn voor een goede uitgangspositie in de eventuele play-offs.

 

Beide teams stonden afgelopen seizoen zes keer tegenover elkaar. Beide teams pakten drie keer de overwinning. Apollo weet dat het in Leeuwarden raar kan lopen en zal dus extra gefocust moeten zijn om de punten meer terug te nemen naar de hoofdstad.

 

Door: Bryant Abath

Koop hier je seizoenkaart!