New Heroes Den Bosch heeft in Amsterdam geen averij opgelopen. Apollo Amsterdam bleef voor rust lang in de wedstrijd (39-49) en kwam in het laatste kwart nog een maal terug tot drie punten. New Heroes bleef vervolgens bij de les: 82-93.

 

In de eerste tien minuten ontlopen beide ploegen elkaar nauwelijks. New Heroes vindt voornamelijk Keshun Sherrill die zijn jumpshots feilloos weet te verzilveren. Ook Mike Miklusak heeft in de Apollohal meerdere keren laten zien dat hij kan schieten. Met een driepunter zet hij Den Bosch op een grotere voorsprong. Apollo laat het daar niet bij zitten en dankzij Dimeo van der Horst komt de thuisploeg weer dichterbij. Met meerdere floaters zet hij het verschil op één punt, maar het zijn Stefan Wessels (driepunter) en opnieuw Sherrill die de bezoekers op een 22-26 voorsprong zetten na het eerste kwart.

 

Waar de bezoekers sterk eindigden, beginnen ze het tweede kwart ook goed. Wessels en Kees Akerboom zetten het verschil op acht punten. Toch geeft de thuisploeg opnieuw niet op. Dankzij een aanvalsspurt komt Apollo weer terug in de wedstrijd. Jesse Markusse en Berend Weijs zetten het verschil op slechts twee punten. Even later, als Max van Schaik wordt gevonden, komt Apollo met een and-1 op voorsprong: 37-36. Maar in de verdediging gaat de thuisploeg fouten maken en krijgt met meerdere mismatches te maken. Opnieuw kan ook Sherrill doorgaan met score. Hij staat bij rust al op 17 punten. In de buzzer brengt Norville Carey met een driepunter het verschil op 10 punten: 39-49.

 

Ook na rust lijkt Den Bosch niet in gevaar te komen. Inside zijn het Wessels en Malik Morgan die blijven scoren, van buiten is het nog altijd Sherrill. Coach Patrick Faijdherbe besluit zes minuten voor het einde van het derde kwart de bankploeg in Yawende Landbrug, Asante Landbrug, Mack Bruining, Jesse Markusse en Malevy Leons in te zetten. Normaal zal zo’n wedstrijd in een formaliteit eindigen. New Heroes Den Bosch stond even met 49-71 voor. Maar in de laatste seconde van het derde kwart komt Asante Landbrug door met een driepunter + een bonus vrije worp, en dat is een voorteken van wat er in het laatste kwart nog komen gaat: 61-78.

 

New Heroes Den Bosch begint het vierde kwart nog altijd met een riante voorsprong. Maar de bezoekers gaan slordig met het balbezit om, wat leidt tot meerdere turnovers. Markusse en vrije worpen van Leons zetten het verschil op nog maar 11 punten. De thuisploeg gaat door. Yawende Landbrug met een driepunter en Leons met twee inside acties zorgen voor 75-85. De bezoekers staan dan nog altijd 10 punten voor, maar het verschil was 22. Yawende Landbrug is even later opnieuw trefzeker met een driepunter: 79-85 en Apollo tis weer terug in de wedstrijd. Nog ruim vier minuten is er te spelen en voor Den Bosch is het niet te hopen op eenzelfde scenario als tegen Landstede en Zorg en Zekerheid Leiden eerder dit seizoen. Bruining verovert opnieuw de bal en weer is het Yawende Landbrug die met een driepunter het verschil op drie punten zet. In de laatste minuten stelt Den Bosch orde op zaken, en zorgen Wessels en Morgan voor de beslissende punten in het voordeel van de bezoekers. Het wordt uiteindelijk 82-93 voor Den Bosch dat de tweede plek nog altijd veilig in handen heeft. Apollo moet zich opmaken voor de cruciale thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden, komende zaterdag om 16:00 uur in de Apollohal.