Na een furieus begin, begon Donar richting het tweede kwart veel driepunters te verzilveren. Het verschil liep hierdoor naar 10 punten, later 20 punten in het derde kwart. Apollo kwam nog sterk terug in de wedstrijd, maar moest met een redelijk kleine nederlaag de Martiniplaza verlaten met 83-72.

 

Apollo blijft bij in het begin

Zoals gezegd, Apollo begon sterk aan de wedstrijd in een met ruim 3.300 gevulde Martiniplaza. Dexter Hope zorgt voor de opening met twee vrije worpen. Donar leidt structureel balverlies in het begin, en Apollo profiteert daarvan. Berend Weijs wordt vervolgens onder de basket gevonden voor twee punten, en even later gebeurt dat weer met een dunk. Als Noam Hasson dan met een drive naar de basket wordt gevonden staat het al 0-8 voor Apollo.

Donar geeft dan wat extra gas. Een and-1 en een driepunter van Shane Hammink is het begin, waarna Matt McCarthy de gelijkmaker dunkt. Het zorgt er echter niet voor dat Apollo niets terug doet. Ze vinden in Mladen Vitkovic en Hasson nieuwe score mogelijkheden. Xavier Cannefax zet de stand met een driepunter op 12-17 voor Apollo. Er wordt dan een tijdje niet gescoord door beide teams. Pas in de laatste 30 seconde doet Donar wat terug via Donté Thomas die voor een 14-17 stand in het eerste kwart zorgt.

Berend Weijs op weg naar de dunk.

De eerste minuten van het tweede kwart gaat Apollo door met het scorende werk. Via Lucas Faijdherbe, Siem Uijtendaal en opnieuw een dunk van Weijs is het 18-23. Donar gaat dan met succes driepunters schieten, al is het allereerst dankzij Vernon Taylor en de dunk van Thomas dat zij op 25-23 komen. Even later meldt Matt Williams jr. zich vanaf de driepuntslijn: 30-23. Apollo laat het voorlopig niet verder komen. Opnieuw worden Weijs en Cannefax met een driepunter gevonden: 30-29.

Zoals gezegd, Donar is bezig met driepunters schieten. Het is andermaal Williams die twee keer raak knalt en het verschil doet oplopen voor Donar. Apollo antwoordt met hetzelfde wapen via Hasson, een driepunter: 38-34. Donar gaat door, en doet dat opnieuw vanaf de driepuntslijn. Carrington Love brengt het verschil weer naar zeven punten, en in de laatste seconde zorgt Jason Dourisseau vanaf gigantische afstand voor een 44-34 stand bij rust voor Donar.

 

Een sterke laatste comeback, maar tevergeefs

Steeds als Donar lijkt weg te lopen heeft Apollo de neiging om aan te klampen. Een eerste echt serieuze voorsprong komt voor Donar tot stand als Leon Williams voor de driepunter zorgt: 51-38. In deze fase van de wedstrijd krijgen we een om-en-om spel waarin beide teams om en om scoren van zowel binnen als buiten de basket. Weijs zorgt met een driepunter voor 57-48, maar McCarthy die hetzelfde met 60-48. Taylor zorgt later met een driepunter voor een groter gat, en de Plaza gaat er helemaal voor zitten als Thomas Koenis van eigen helft de driepunter raak knalt en het verschil op 72-54 zet voor Donar.

Makkelijk zal het niet worden voor Donar, hoewel McCarthy met een dunk de stand op 80-64 zet voor Donar. Niets aan de hand zou men denken, maar daar denkt Apollo anders over. De verdediging wordt een tandje aangescherpt, en een sterke comeback zal ten grondslag komen. Cannefax zorgt voor de eerste score en een kleiner verschil. Donar krijgt moeite met de aanval en opnieuw kansen voor Apollo om verder terug te komen. Ibrahima Drame wordt gevonden onder de basket, en rond sterk af: 80-68 waar het verschil even daarvoor 20 punten was. Opnieuw geen driepunter aan Groningse zijde, en Apollo komt dankzij Weijs en Cannefax op een verschil van nog maar 8 punten: 80-72 met nog iets meer dan een minuut te gaan.

Spanning weer enigszins terug in de wedstrijd, maar Apollo moet fouten gaan maken in de hoop dat Groningen vrije worpen gaat missen. Thomas is één maal trefzeker, maar Leon Williams pakt de aanvalsrebound en zorgt met een inlegger voor de 83-72 eindstand in Gronings voordeel. Apollo kwam sterk terug, bracht nieuwe energie in de ploeg, maar de comeback is net niet voldoende om er overheen te gaan in Groningen. Met deze zelfde energie kan het aankomende zaterdagavond in de Apollohal een spannende wedstrijd worden tegen Heroes Den Bosch!