Na een stroef begin met een achterstand van 0-14 kwam Apollo snel sterk terug in de wedstrijd. Bij rust was het verschil slechts vijf punten bij 41-46. In het laatste kwart liep Donar via een een serie driepunters uit in de wedstrijd bij uiteindelijk 71-86.

 

Sterk verweer met gelijk opgaande eerste helft

 

Donar komt sterk uit de startblokken. De eerste bal van Donte Thomas gaat er vanaf de bucket in, waarna Carrington Love en Shane Hammink hetzelfde doen. Even later zetten Hammink en Matt Williams het verschil op 14 punten: 0-14. Tot daar komt Donar voorlopig niet verder. Apollo komt met de eerste driepunters weer in de wedstrijd. Mladen Vitkovic, Dexter Hope en Xavier Cannefax zijn trefzeker. Hope en Vitkovic gaan door met het scorende werk, en Lucas Faijdherbe zet met een floater Apollo op een kleiner verschil. Donar gaat dan opnieuw in de aanval via Jason Dourisseau. Een driepunter van hem zet de bezoekers weer op een grotere marge, en Matt McCarthy zet Donar na het eerste kwart op 19-25.

Na de jumper van Siem Uijtendaal lijkt Donar vervolgens opnieuw uit te lopen via driepunters. Thomas en Dourisseau zetten het verschil weer op 11 punten. Apollo gaat vervolgens weer door, eveneens met hetzelfde wapen als de Groningers. Jesse Markusse en Noam Hasson verkleinen het verschil via hun driepunters. Berend Weijs komt dan ook beter in de wedstrijd via twee dunks van hem. Zo blijft Apollo in de achtervolging, hoewel Donar daarna geregeld wat terug doet. Zo ook nu via Thomas Koenis en opnieuw de driepunter van Matt Williams. Het verschil is weer opgekrikt, maar wordt ook nu niet groter. Weijs zorgt samen met de and-1 van Vitkovic voor een 41-46 stand bij rust.

 

Lang gelijk op totdat Donar raak knalt

Het beeld van de tweede helft wordt niet anders dan daarvoor. Donar zorgt met een drive en driepunter van Love voor een voorsprong van 10 punten: 43-53. Apollo slaat dan opnieuw toe, in het bijzonder via Cannefax. Een drive en driepunters zorgen voor een verschil van nog maar drie punten: 52-55. Zo blijft Apollo steeds in het spoor van Donar, maar komt er vaak niet overheen. Daarvoor hebben ze met de 0-14 achterstand al enorm veel energie moeten geven. Dourisseau en Thomas vergroten opnieuw de voorsprong voor de Groningers tot 58-67.

Apollo opent het laatste kwart via Kenyuoe Ondaan, maar tot daar stopt zo ongeveer het scorende werk een tijdje. Donar bouwt de voorsprong uit via in het bijzonder Matt Williams. Een serie driepunters van hem, Thomas en Dourisseau krikken het verschil tot 22 punten voor Donar: 64-86. Ook nu komt Apollo weer terug in de wedstrijd, maar wel vanaf een grotere achterstand. Cannefax, Weijs en Vitkovic sluiten de wedstrijd af tot 71-86. Apollo bleef lang in het spoor van Donar, maar de bezoekers gaan hun 8e wedstrijd winnend afsluiten. Volgende week zondag zal Apollo om 14:30 uur hun volgende wedstrijd spelen: in en tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball in Rotterdam.