De tweede dag op rij aan de bak! Na onze wedstrijd gisteren uit in Zwolle (100-73) spelen we vandaag in de Apollohal thuis tegen Den Helder Suns.

 

NOG GEEN KAARTEN VOOR APOLLO – DEN HELDER SUNS?! KOOP ZE NU HIER.

 

Apollo verloor gisteren (100-73) uit bij Landstede. Buiten de al eerder bekende afwezige Royé en Markusse reisden ook van der Horst en Weijs niet af naar Zwolle. Dimeo vertoonde griepverschijnselen en Berend had last van een trainingskwetsuur aan zijn kuit. Over de inzet van de mannen bij de wedstrijd vandaag tegen Den Helder Suns is nog geen beslissing genomen.
Apollo speelde door deze ontbrekende starters met een heel jong team waarin Matthew van Tongeren en Lenno Witteveen de jongens met ervaring waren. Tot het derde kwart konden de mannen goed stand houden tegen Landstede. De mannen hebben gestreden voor wat ze waar waren maar in het vierde kwart nam de thuisploeg afstand en behaalde uiteindelijk vrij eenvoudig de overwinning.

 

Den Helder heeft net als Apollo ook één overwinning dit seizoen. Deze behaalden zij in Rotterdam met 74-77. De Suns hebben een vrijwel nieuwe ploeg ten opzichte van vorig seizoen. Clubicoon Tjoe de Paula zette een punt achter zijn carrière, maar Den Helder haalde opnieuw een sterke speler binnen: Boy van Vliet. Tegen Den Bosch was Van Vliet topscoorder met ruim 38 punten. Hij mag zich dus mengen in het rijtje van Kees Akerboom jr., Marcel Huijbens, Leon Williams en Jerome de Vries, die in de afgelopen 18 jaren ook dit aantal punten benaderden. Nieuw bij Den Helder zijn verder Lavone Holland, Steve Harris, Yarick Brussen en Thibault Vanderhaegen. Het team bestaat verder uit onder meer Boyd van der Vuurst-de Vries, Dyon Halman, Nick Thran en Alex Laurent.

Hoe zal het Apollo vergaan in deze tweede wedstrijd op rij? Zullen de spelers voldoende in zich hebben om een mooie strijd te leveren? Een ding is zeker! De steun van de fans is als altijd de olie op het vuur van de mannen in de Apollohal.