Een drukke week voor Apollo Amsterdam met twee dagen achter elkaar wedstrijden. Vandaag om 19:30 uur gaat Apollo in Zwolle het duel aan tegen Landstede Basketbal en morgenavond om 20:00 uur wacht de volgende thuiswedstrijd in de Apollohal tegen de Den Helder Suns.

 

Tot nu toe verloopt het seizoen nog niet echt soepel bij Apollo. Na de eerste overwinning tegen Weert, liep Jesse Markusse al in de tweede wedstrijd een bijzonder pijnlijke lisfranc luxatie op wat hem nog minstens een paar maanden aan de kant zal houden. Eind oktober kreeg Aron Royé last van hartkloppingen. Begin deze week werd Royé hieraan geholpen, de ablatie heeft goed uitgepakt. De belangrijke guard kan nu aan zijn herstel gaan werken. Door deze blessures zal het de komende wedstrijden erg zwaar worden om met een extra gehavende rotatie te spelen.
Dat ondervond Apollo afgelopen weekend in ook in Rotterdam. De ploeg uit de Maasstad was zelf ook niet op volle oorlogssterkte, maar had uiteindelijk geen moeite om van Apollo te winnen. Apollo zal dus veel vragen van de startende 5 en kan zich eigenijk geen gemis meer permiteren. Maar door een in de groep heersende griep is het op het moment van schrijven onduidelijk welke spelers er vanavond op veld staan.

 

Zwolle is de ongeslagen koploper met zes overwinningen. Ook dit seizoen kent de ploeg van coach Herman van den Belt een sterke start. Het grootste deel van het team van vorig seizoen bleef in tact. Spelers als Noah Dahlman en Franko House zullen veel werk onder het bord verrichten. Schutter Jordan Gregory vertrok als één van de weinigen, hoewel zijn vervanger een zeer stabiele kracht is: Kaza Kajami-Keane. Een Canadese point guard met opvallend genoeg ook een oog voor rebounds. Tot nu toe is hij goed voor gemiddeld 20 punten per wedstrijd en 7 rebounds.

 

Lees hier meer over de blessure van Aron Royé.