Op de mooie donderdagavond wist Apollo in hun eerste competitieduel succesvol te winnen van Basketball Academie Limburg uit Weert. Via 51-40 bij rust eindigde het duel bij 91-71. Bij Apollo speelde Matthew van Tongeren niet mee vanwege de 3×3 World Tour.

 

 

KOOP HIER JE SEIZOENSKAART

 

 

Bij binnenkomst ziet het er goed uit. De oude ingang van de Apollo werd weer in gebruik genomen, die bij veel bezoekers prachtige herinneringen van weleer deed aanwakkeren. De Apollohal was goed gevuld, wat ook gold voor de Business Club ruimte. Gelijk gaat Apollo goed van start met de eerste afstandsbom van Aron Royé, die in de volgende aanval meteen zijn volgende jumper verzilvert. BAL weet vervolgens aan te haken. Tony Washington is een moeilijke tegenstander in de Amsterdamse verdediging. Inside maakt hij zijn postmoves sterk af en met een driepunter van Ivan Simic komen de bezoekers op een gelijke stand. Apollo weet orde op zaken te stellen. Meerdere score van onder de basket worden benut, waaruit vaak nog een extra bonus vrije worp aan te pas komt. Zo houdt Apollo de voorsprong in het eerste kwart, maar komen de bezoekers uit Weert nog terug dankzij Daan Rosenmuller: 23-17. Een mooie gelegenheid is weggelegd voor Mack Bruining na de twee minuten pauze. Vanuit de dribbel schiet hij succesvol een driepunter erin namens de thuisploeg. Even later doet Lenno Witteveen hetzelfde en begint Apollo wat uit te lopen. BAL is niet van plan het daar zomaar bij te laten zitten. Zij willen iets recht zetten na de zware zondagavond in Groningen. Na opnieuw een driepunter van Apollo (Berend Weijs deze keer) besluit Jules Schild iets terug te doen met een driepunter aan Limburgse kant: 36-27. Echter, het schutterswerk van de thuisploeg toont haar klasse in het tweede kwart. Dexter Hope is met de vierde driepuntstreffer oprij aan Amsterdamse zijde goed voor een grotere voorsprong. Gelijk daarna is nummer vijf oprij in de maak voor Bruining. Hope is ook zijn tegenstander vaak te snel af waarbij snelle drives ontstaat. BAL valt nog niet stil. Washington wordt opnieuw gevonden die krachtig dunkt. Het wakkert de bezoekers wat aan en dankzij een driepunter van Simic komt BAL terug, helemaal als Frerik Andriaans tekent voor de ruststand: 51-40.

 

Na rust valt Apollo aanvallend stil. BAL daarentegen weet langzaam maar zeker terug te komen in de wedstrijd. Opnieuw is het in de eerste minuten Washington die om zijn tegenstander heen weet te scoren. Simic en Schild blijven hun schutterswerk goed uit te voeren. Het verschil wordt kleiner en Weert voelt dat er wat te halen valt in de Apollohal. Joey Liem gaat omhoog, krijgt de fout mee en scoort waaruit nog een bonus vrije worp ontstaat. Als hij ook die benut is het verschil nog maar twee punten: 60-58. Apollo moet met plannen komen in de aanval willen ze niet in de problemen komen. Allereerst komt er een technische fout vanaf de Limburgse bank, waarna Bruining zijn vrije worp benut. Even later mag Bruining opnieuw vrije worpen nemen wanneer er een onsportieve fout op hem wordt gemaakt. Eén daarvan wordt benut en dankzij de driepunter van Malevy Leons sluit Apollo het derde kwart af met 69-58. In het laatste kwart gaat Apollo er vandoor. Weijs en Hope zijn allebei trefzeker van afstand. Washington dunkt nog twee keer voor de Limburgers, maar Apollo vindt alweer Leons die opnieuw een driepunter benut. Zo komt Apollo niet meer in gevaar, weet het nog aardige inside acties af te ronden en bepaalt Keyshawn Bottelier met een driepunter de eindstand bij 91-71. Een geslaagde eerste wedstrijd, vindt ook Aron Royé. “We begonnen best goed, voornamelijk in het tweede kwart toen we sterk op schot waren. Daarna verslapten we een beetje waardoor Weert goed terug kon komen in de wedstrijd, maar dat pakten we al snel goed op. Het was ook lekker om met een grotere rotatie te kunnen door wisselen.”

 

Dit weekend speelt Apollo op zaterdag in Leeuwarden tegen Aris. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 20 oktober tegen New Heroes. Tip off om 20:00.