Apollo Amsterdam en Den Helder Suns waren gisteravond de eerste ploegen uit de Dutch Basketball League die het in de voorbereiding tegen elkaar opnamen. Den Helder nam in de eerste helft een zeer grote voorsprong, waardoor Apollo een lastig avondje leek te hebben. In de tweede helft vocht Apollo zich terug in de wedstrijd waardoor het vijf minuten voor het einde nog spannend werd. Uiteindelijk wonnen de Suns met 83-93.

De Suns vinden telkens de vrijstaande speler onder de basket en dat zet het verschil al snel op het bord. Bij Apollo wil het in de verdediging niet lopen, want bij elke bal die misgaat is Den Helder snel naar de overkant om de fastbreak af te ronden. Ook van afstand zijn de Suns trefzeker. Ben Kovac en Mickey Kolhorn laten zien van heel ver hun driepunters te kunnen verzilveren. Apollo komt af en toe tot scoren dankzij De Randamie en zijn buffelwerk onder de basket, maar in de verdediging wacht vervolgens het antwoord van Tom Koopman die ook van buiten kan raak schieten.

Den Helder neemt hierdoor in het eerste kwart een 17-30 voorsprong. Apollo begint gelijk na de eerste 10 minuten met een driepunter en een drive van Floris Versteeg. Het weerhouden de Suns niet om het scorende werk af te ronden. Het is voornamelijk dankzij een zeer trefzeker Ben Kovac die in de eerste helft al op 19 punten komt. In de aanval spelen ze snelle systemen en dat leidt tot diverse scoremogelijkheden welke benut worden. Apollo komt niet tot een stop op de Helderse aanval in de eerste helft, en Den Helder speelt aanvallend hoog tempo wat leidt tot een 32-58 stand bij rust na de eerste helft. Middels een mix van snelle aanvalsmogelijkheden waar de Suns over beschikt zouden ze het dit seizoen veel teams lastig kunnen maken.

Coach Laki Lakner zal iets moeten bedenken om Apollo terug te laten komen in de wedstrijd. Vlak na rust gebeurt dat nog niet, want Den Helder vindt onder het bord Yarick Brussen en van afstand opnieuw Kovac die moeilijk is af te stoppen. Den Helder neemt hierdoor al snel afstand naar een 37-67 tussenstand, en lijkt op dat moment glorieus naar de eerste overwinning in hun oefencampagne te spelen. Na twee minuten na rust begint het te lopen bij Apollo. Den Helder speelt gewoon haar aanvallen en verdediging zoals ze in het begin deden, maar ze krijgen gaandeweg het derde kwart moeite met de verdediging van de hoofdstedelingen. In de aanval krijgt Apollo de ballen er makkelijker in.

Noam Hasson is snel goed voor twee driepunters, en ook Keyshawn Bottelier weet meerdere floaters te verzilveren. Zo komt Apollo dichterbij Den Helder, die er geen bal meer in krijgt in het derde kwart. Apollo besluit de ervaren spelers als Skip Samson, Floris Versteeg en Renato Orsini in het veld te zetten. Het lukt hierdoor terug te komen in de wedstrijd. Versteeg zet met een driepunter het verschil binnen de 20 punten, en zet brengt Skip Samson de stand 56-70 dankzij een driepunter. Den Helder gaat weer zoeken naar nieuwe mogelijkheden in de aanval, en vindt daarbij Stan van den Elzen vanaf de driepuntslijn.

Hierdoor lijken ze naar een veilige marge te klimmen, maar Apollo komt terug in de wedstrijd. De Randamie verkleint het gat met een driepunter, en even later zorgt Versteeg voor een verschil van nog maar zeven punten: 81-88. Er zijn dan nog twee minuten te gaan, maar Den Helder blijft zuinig op de vrije worp lijn en hebben bovendien Kovac die de laatste bal erin gooit. In de laatste vijf minuten werd het nog spannend, maar Den Helder pakken deze overwinning in de oefencampagne met 83-93.