Het aankomend weekend van 3 en 4 oktober gaat de Dutch Basketball League zoals gepland van start; zo besloten de clubs vanavond in een videoconference. Vanwege de nieuwe coronamaatregelen worden de wedstrijden voor de duur van de maatregelen helaas zonder publiek gespeeld.

 

Alle wedstrijden worden wel live gestreamd, zodat fans in de gelegenheid worden gesteld de verrichtingen van hun favoriete team te volgen. De DBL had daarvoor de nodige voorbereidingen reeds getroffen.

DBL-voorzitter Ramses Braakman licht toe: “In een eerder stadium, toen kosten nog gestuurd konden worden omdat spelerscontracten en andere verplichtingen niet waren ingegaan, hebben we unaniem gekozen voor het niet spelen zonder publiek. Zoals de kaarten nu op tafel liggen, geven de clubs juist prioriteit aan het investeren in de band met fans en sponsors. Het is mooi om de collectieve strijdvaardigheid te ervaren en we zijn er samen van overtuigd dat deze keuze ook door onze achterban begrepen en positief ontvangen wordt.”

Opzet DBL

De Dutch Basketball League start met twaalf teams. De DBL telt drie nieuwe clubs: Almere Sailors, The Hague Royals en Yoast United uit Gelderland zijn toegetreden tot de league.

Na de eerste competitieronde (22 wedstrijden) wordt de competitie gesplitst in een Elite A, bovenste zes teams, en Elite B, onderste zes teams. Aansluitend vinden er dan playoffs plaats. Zes teams Elite A + bovenste twee teams Elite B (1-8; 2-7; etc.).

Wedstrijden komend weekend

Zaterdag 3 oktober

Apollo Amsterdam – Zeeuw&Zeeuw Feyenoord Basketball

Den Helder Suns – Zorg en Zekerheid Leiden

Donar – Almere Sailors

Aris Leeuwarden – The Hague Royals

Basketbal Academie Limburg – Yoast United

Zondag 4 oktober

Landstede Hammers – Heroes Den Bosch