De start van een nieuw basketbalseizoen is in aantocht! Aanstaande zaterdag zal Apollo Amsterdam in actie komen tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball. De wedstrijd zal om 16:00 uur in de Apollohal van start gaan.

Apollo met vernieuwd team verder

Afgelopen zomer is er hard gewerkt aan een financiële basis om te kunnen doorbouwen aan een sportieve toekomst voor topsport basketbal in Amsterdam. Met succes, want hierdoor kon Apollo met een nieuw team opnieuw deelnemen op het hoogste niveau. Ook ander goed nieuws; de competitie is drie nieuwe teams rijker geworden. Een nieuwkomer is Almere Sailors. In seizoen 2007-2008 is het voor het laatst geweest dat er een team uit Almere (Omniworld) deelnam aan de eredivisie. 13 jaar later kan men in Almere weer genieten van basketbal op het hoogste niveau. Ook nieuw: The Hague Royals. De afwezigheid van een team uit Den Haag gaat nog even verder dan dat van Almere. Voor het laatst deed er een team mee in de eredivisie in seizoen 2001-2002, onder de naam NTNT Haaglanden. Tot slot nieuw: Yoast United Bemmel die weer een team vanuit Gelderland op het hoogste niveau zal vertegenwoordigen.

Kortom, er is afgelopen zomer heel veel gebeurd. Bij Apollo werd aan een team gebouwd met vrij veel nieuwe gezichten met als hoofdcoach Laki Lakner. Zo is Yoeri Hoexum vanuit Donar naar de hoofdstad gekomen, en gaat Skip Samson ook beginnen aan een nieuw avontuur in Amsterdam. Terug namens de hoofdstedelingen zijn Floris Versteeg en Sergio de Randamie. Versteeg speelde afgelopen seizoen één wedstrijd namens Apollo, maar moest de rest van het seizoen aan zich voorbij laten gaan door een operatie. Deze keer is hij op en top in shape, en klaar om de strijd te gaan in de DBL. Met zijn driepunters en dunks zal Versteeg zeker gaan opvallen in het shirt van Apollo. Verder zal hij ook de rol van captain op zich nemen om de jonge garde van Apollo te begeleiden.

Sergio de Randamie speelde de afgelopen drie seizoenen in het shirt van Zorg & Zekerheid Leiden, waar hij in seizoen 2018-2019 de sixth man of the year werd. De Randamie is absoluut geen onbekende in Amsterdam. Sinds 2007 speelt hij in de Dutch Basketball League, waarmee hij in de eerste twee seizoenen kampioen van Nederland werd met MyGuide Amsterdam. Tussendoor speelde hij voor GasTerra Flames Groningen, Landstede Hammers, Den Helder Kings, Challenge Sports Rotterdam, ZZ Leiden en keerde voorheen twee keer terug bij Apollo. Nu hij voor de derde keer terugkeert is het weer tijd om te knallen in de Apollohal!

Gebleven zijn Noam Hasson, Lucas Faijdherbe en Onne de Moes en geheel nieuw is de Italiaanse schutter Renato Orsini Gravina. Hij speelde een tijdje voor het Italiaanse Virtus Pozzuoli en stond daar bekend als een zeer bekwame schutter.

Apollo speelde voor aanvang van de competitie zes oefenwedstrijden, waarvan er vier werden gewonnen. De thuisploeg is er klaar voor om de strijd tegen Rotterdam aan te gaan!

Nieuwe uitdaging voor Feyenoord Basketball

Afgelopen seizoen begon Feyenoord, onder leiding van de toen teruggekeerde coach Toon van Helfteren, sterk aan het seizoen en stond lange tijd op de tweede plaats. Zo goed als zij begonnen, zo ging het minder na de jaarwisseling. Desondanks won Rotterdam hun laatste duel tegen Donar vlak voor de coronastop. Al met al mag zeker gesproken worden van een goed begin voor de Maasstedelingen. Spelers als Quentin Snider, Keyshawn Woods en oud-Apollonaar Mack Bruining lieten geregeld zien zonder enige moeite hun driepunters te kunnen verzilveren. Onder het bord waren Austin Laywton en Jeroen van der List erg sterk.

Dit seizoen kan Feyenoord weer genieten van hun teruggekeerde point guard Ordane Kanda Kanyinda. De Belgische guard speelde in seizoen 2017-2018 een enorm sterk seizoen. Met zijn sterke drives naar de basket en buzzer beaters werd hij in Rotterdam een publiekslieveling, zeker toen hij in de Maaspoort tegen Heroes Den Bosch zorgde voor plaatsing naar de volgende ronde in de play-offs. Op de andere guardpositie zal hij vergezeld worden door Dalven Brushier die afkomstig is van Western Oregon University. Ook nieuw zijn Yamill Wip, Litouwer Arunas Mikasauskas (vorig jaar nog actief bij Aris Leeuwarden) en Juan Davis. Uiteindelijk bleven Coen Stolk, Mack Bruining, Jeroen van der List en Raidell de Pree hun club trouw en zullen zij aanstaande zaterdag ook in actie komen.

In de eerste twee duels van vorig seizoen ging de winst naar Feyenoord. Afgelopen februari wist Apollo te winnen van Rotterdam. Waar zullen beide teams zich op dit moment bevinden? Zaterdagmiddag zal het snel duidelijk worden! De wedstrijd is via deze link live te volgen!