Na de eerste speelronde afgelopen weekend wacht Apollo een midweeks duel. Woensdagavond om 20:30 uur zullen zij hun eerste uitwedstrijd spelen tegen Donar Groningen.

Apollo liet tegen Rotterdam zien over strijdlust te beschikken. Zes minuten voor het einde was het verschil nog erg klein en hadden beide teams kans om de overwinning te pakken. Sergio de Randamie gaf de jongens na afloop een goed advies mee: “Hier moeten we gezamenlijk van leren en oplossingen voor bedenken, en vooral niet bang zijn om verantwoording te nemen.” Het is aan Apollo om elke wedstrijd progressie te tonen en beter te worden. Hoe ze afgelopen weekend zijn begonnen, zo kan er nog veel moois uitgehaald worden dit seizoen.

Afgelopen seizoen begon Donar aan een vrij nieuw team. Dat is ook afgelopen zomer het geval geweest, zeker na het vertrek van boegbeeld Jason Dourisseau. Ook van coach Erik Braal is afscheid genomen na vijf seizoenen actief te zijn voor de stad in het noorden van Nederland. Zijn vervanger is Ivan Rudež, geassisteerd door Jan Stalman. Thomas Koenis, Leon Williams en Sheyi Adetunji zijn de enige spelers die zijn gebleven bij Donar. Zijn hebben hun selectie stevig uitgebouwd. Amerikaanse spelers als Jarred Ogungbemi-Jackson, Davonte Lacy en Juwann James lieten tijdens de Europese wedstrijden, die Donar onlangs speelde, zien dat ze over een waardevolle kracht beschikken. Een opvallende aankoop is de Kroatische Damjan Rudež. U raadt het al, familie van? Inderdaad, hij is de de jongere broer van de coach.

Woensdagavond zullen zien hoe Apollo het ervan af zal brengen in Groningen. Een goeie wedstrijd is al een teken tot progressie.