Beide teams begonnen verdedigende goed aan de wedstrijd, wat resulteerde in meerdere passes en niet al te veel scores. Een 17-0 run voor Donar in het tweede kwart werd Apollo uiteindelijk fataal. Zodoende liep de thuisploeg verder uit tot een eindstand van 94-52.

Sterke verdediging gevolgd door grote run

De eerste ballen bij beide teams gaan meteen raak. Jarred Ogungbemi-Jackson is namens Donar goed voor de penetratie naar de basket, waarna Sergio de Randamie namens Apollo gelijk de driepunter raak knalt. Door de strakke verdediging die beide teams neerzetten ontstaan er lange aanvallen waardoor de bal nog een extra pass nodig heeft om gelost te worden. Donar weet in de eerste minuten voornamelijk via Ogungbemi-Jackson weg te lopen, maar Apollo gaat daar in het eerste kwart achteraan. Een fade-away jumper van Renato Orsini brengt Apollo dichter bij Donar. De thuisploeg laat het er niet bij zitten en vindt opnieuw Ogungbemi-Jackson. Hij wordt in de aanval geholpen door Henry Caruso. Caruso was afgelopen seizoen een sterke kracht van Heroes Den Bosch, en bewijst namens Donar gelijk zijn waarde. Bij een 18-9 tussenstand gaat Apollo opzoek naar nieuwe aanvallen. Na de fade-away jumper van De Randamie is Noam Hasson goed voor de driepunter die 18-14 in het eerste kwart maakt. Donar gaat dan het tempo in de aanval opvoeren, en scherpt de verdediging aan. Apollo is steeds genoodzaakt om van afstand te schieten en leidt veel meer balverlies. In de verdediging kunnen ze Donar niet van scoren afhouden. Will Moreton is zeer trefzeker met meerdere driepunters. Hierdoor ontstaat een grote run voor Donar die gelijk de wedstrijd in het slot gooit. Naast Moreton vindt Donar ook Willem Brandwijk die onder het bord erg sterk afrondt. Ook in de rebounds steekt hij er bovenuit. Pas in de laatste minuten vindt Apollo de basket. Driepunters van Keyshawn Bottelier en Skip Samson zorgen voor wat verweer, maar het verschil is al heel groot bij rust: 47-29.

De wedstrijd is een formaliteit, en daarom gaat Apollo meer wisselen. Het brengt ze niet dichter bij Donar, al zijn Ids Rebergen en Jacopo Bertotti goed voor meerdere driepunters. Donar gaat verder, is trefzeker, pakt meerdere rebounds en hebben meerdere wapens in de aanval. Caruso is in de fastbreaks snel bij de overkant, Brandwijk is onder het bord sterk en Ogungbemi-Jackson gaat gewoon door met scoren. Apollo zet wel een goeie verdediging op Damjan Rudež die uit de wedstrijd wordt gehouden. Zoals gezegd, Donar gaat door en loopt uit. Apollo vindt nog meerdere scores in de laatste minuten, waaronder die van Dendé Ceder. Met een rebound en score is hij gelijk trefzeker tijdens zijn debuut. De overwinning gaat uiteindelijk naar Donar met 94-52. Komende zaterdag wacht Apollo nog een topploeg, namelijk Landstede Hammers.