Hoewel er afgelopen seizoen geen play-offs werden gespeeld, en er dus geen kampioen is aangewezen, is Landstede Hammers nog altijd formeel de landskampioen. Deze landskampioen uit Zwolle zal zaterdagmiddag om 16:00 uur worden verwacht in de Apollohal.

De derde wedstrijd is onderweg voor Apollo. Na een goede start tegen Feyenoord, waarbij een sprint van de bezoekers in de laatste minuten de doorslag gaf, kreeg Apollo het moeilijk tegen Donar Groningen. Na een gelijk opgaand eerste kwart werd een 17-0 run Apollo fataal. Gezien het team wat Donar ook dit seizoen heeft is het niet vreemd dat daar een stuk kwaliteitsverschil in zit. De ploeg uit het noorden is één van de titelfavorieten, net als de ploeg uit het oosten van het land. Een moeilijke start voor Apollo kan het wel genoemd worden, maar wel eentje waarbij het de bedoeling is dat de spelers, inclusief de jonge jongens, beter worden en meer ready zijn voor de volgende wedstrijden.

Nog altijd beschikt Landstede over de zeer sterke Noah Dahlman. De Amerikaanse center is bezig aan zijn vierde seizoen in Zwolle, en zal daar ook weer een zeer nuttige kracht zijn. Ook Jozo Rados bleef de Zwolse formatie trouw. De Oostenrijkse international kwam in februari in actie voor zijn ploeg vanwege een vervelende blessure bij Kevin Bleeker. Ook terug: Kayel Locke. Halverwege seizoen 2018/2019 kwam hij in actie bij Landstede, en met onder andere zijn inbreng stond de eerste landstitel te wachten. Kortom, er staat weer een sterke ploeg in Zwolle. Afgelopen weekend speelden zij de eerste topper tegen Heroes Den Bosch. Pas in de laatste 40 seconden werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Den Bosch.

 

De vraag is; staat Apollo er beter voor in het voorafgaande duel tegen Donar? Progressie en meer strijdlust en verantwoording wordt vereist. Als dat zaterdagmiddag te zien zal zijn in de Apollohal, geeft dat hoop voor het verloop van deze eerste maand!