Tot halverwege het tweede kwart kon Apollo tot 27-31 aanhaken. Een tussensprint van Zwolle bracht hen bij rust op een voorsprong van 33-53. Na rust werd het verschil niet groter en ging de winst naar de bezoekers met 66-90.

Beslissende tussensprint in het tweede kwart

Landstede, spelend zonder Noah Dahlman, begint in de aanval meteen met scherp schieten. Nigel van Oostrum en Kayel Locke zijn de trefzekere spelers die de wedstrijd openen met driepunters. Apollo, dat het zondert Hicham Kherrazi moet aantreden, valt niet gelijk stil in de eerste 10 minuten. De ervaren krachten Sergio de Randamie en Floris Versteeg zijn eveneens trefzeker. De Randamie dichtbij de ring, Versteeg van verder weg. De Hammers pakken hun voordeel via Locke en Jozo Rados. Voornamelijk de Oostenrijkse international pakt rebound op rebound, waardoor de bezoekers voor blijven in de strijd. Driepunters van Noam Hasson zetten Apollo in de buurt van Zwolle na het eerste kwart: 19-25. Een laatste schot van eigen helft van Renato Orsini trof doel, maar deze was buiten de tijd.

Landstede lijkt weg te lopen van Apollo als zij in Bart van Schaik en Mike Schilder opnieuw driepunters vinden. Apollo zet dan Dende Ceder in het veld, en die maakt het Landstede in de verdediging lastig. Het gevolg is dat Apollo meer rebounds pakt en Locke en Rados afhoudt van het scorende werk. De ballen vallen op dat moment ook bij de thuisploeg, waardoor de Amsterdammers tot 27-31 terugkomen. Vanaf dat moment stelt de Zwolse formatie weer orde op zaken. Locke wordt opnieuw in stelling gebracht en weet in korte tijd 10 punten te verzilveren voor zijn ploeg. Met een driepunter van Ralf de Pagter is het verschil bij rust gemaakt: 33-53.

Lucas Faijdherbe in duel met Devon van Oostrum.

Geen verdere afstand

De tweede helft wordt gekenmerkt door het feit dat beide teams even frequent tot scoren komen. Het verschil is 20 punten en zal gedurende de tweede helft ook rond dat verschil blijven. Apollo vindt opnieuw De Randamie en Versteeg, maar doordat beide spelers in foutenlast komen moeten ze plaatsmaken voor andere spelers. Scorend valt Apollo niet stil, aangezien het verschil nog altijd hetzelfde blijft.

Skip Samson is in de tweede helft trefzekerder en leidt zijn ploeg. Zeer duidelijk wordt het in het gevecht om de rebounds. Rados is een lange center en sterk gebouwd, waardoor hij niet te stoppen is in reboundend opzicht. Zijn inleggers zorgen ervoor dat Zwolle scorend ook niet stil valt. Een onbedreigde zege voor Zwolle staat te wachten en zal zodoende in feit zijn bij 66-90. Zwolle pakt haar eerste overwinning van het seizoen, iets waar Apollo komende weken tegen Yoast United en Almere Sailors wellicht meer kans op heeft.