Na drie wedstrijden werd besloten om de competitie tijdelijk stil te leggen in verband met de huidige coronacrisis. Inmiddels zal vanavond het huidige seizoen worden hervat. Apollo doet dat vanavond om 19:45 uur in en tegen Feyenoord Basketball. Zowel in de hoofdstad als in Rotterdam hebben de afgelopen maanden wat veranderingen plaatsgevonden.

Het was een moeilijk begin voor Apollo. Na een gelijk opgaand begin tegen ditzelfde Feyenoord, waarna aan het eind een grote tussensprint van Rotterdam plaatsvond, volgden lastige duels tegen Donar Groningen en Landstede Hammers. Daarna was het tijdelijk klaar met seizoen 2020-2021. Lang bleef onduidelijk hoe en of dit seizoen nog hervat kon worden. De hervatting vindt inderdaad plaats. Echter, alle teams binnen weer met 0 punten. Wellicht gunstig voor Apollo, maar wat minder voor Rotterdam. Zij wonnen de eerste twee wedstrijden, waarvan de laatste tegen Zorg & Zekerheid Leiden zeer overtuigend was.

Bij Apollo is het één en ander in de selectie gewijzigd. Oude bekenden Berend Weijs en Dexter Hope keerden terug naar de hoofdstad. De terugkeer van Berend komt op een mooi moment, aangezien Apollo enorm veel problemen kende wat lengte betrof. Vooral in het laatste duel was dat erg zichtbaar, daar waar bij Landstede Jozo Rados en Kayle Locke zonder veel tegenstand qua lengte de ene na de andere bal kon verzilveren. Niet alleen in lengte en punten (met name dunks), maar ook in de verdediging brengt Berend veel kracht in het team. Hij is elk jaar dat hij in de eredivisie speelt goed voor de meeste blocks gemiddeld per wedstrijd, en zal dat ongetwijfeld ook nu gaan doen. Ook terug: Dexter Hope. Dat is maar goed ook, vooral voor hem. Bij BV Hoofddorp speelde hij dit seizoen met heren 1 mee, maar helaas komt daar op dit moment niks meer van in nu de coronacrisis ertoe heeft geleid dat de amateurcompetities stil liggen. Een echte win-win situatie voor Dexter en voor Apollo om terug te komen. Naast deze versterkingen staat het vertrek van Yoeri Hoexum daartegenover. Hij koos voor een nieuw avontuur, en dat gaat hij doen bij debutant Almere Sailors.

Ook bij Rotterdam hebben wijzigingen plaatsgevonden. Mohamed Kherrazi ging elders basketballen, en wel in België bij Kangeroes Mechelen. Toch tekende Kherrazi wel bij voor Rotterdam, dus zal hij komend seizoen weer te zien zijn in Nederland. Ook nam Rotterdam afscheid van Dalven Brushier. De Amerikaanse shooting guard bracht niet wat men in Rotterdam verwachtte. Voor beide spelers zijn geen vervangers aangetrokken, en dus is het afwachten wat het vertrek van hen voor verloop gaat krijgen dit seizoen.

Om 19:45 vindt voor Apollo dus de hervatting plaats in Rotterdam. Kan de terugkeer van Berend en Dexter voor een mooi begin zorgen? Vanavond weten we het!