Tijd om toe te slaan; dat is waar Apollo zich op zal moeten richten donderdagavond. Afgelopen zaterdag tegen Rotterdam was vanaf het eerste kwart al geen sprake meer van een wedstrijd. Dat moet anders in het duel tegen debutant Almere Sailors.

Enkel door toedoen van Sergio de Randamie kwam Apollo terug tot 55-42 in het derde kwart, maar daar was alles mee gezegd. Wil Apollo winnen, en spreken van goed en sterk basketbal, dan zal de rest daar ook aan mee moeten doen. We weten wat Floris kan, of wat Berend kan in de verdediging en aanval, en dat Dexter Hope de driepunters erin kunnen gooien. Dat alleen is niet voldoende, want ook de jongens die na veel minuten op weinig punten eindigen, zullen op moeten staan om te kunnen winnen. Lukt dat tegen Almere, dan is de kans op een overwinning aanwezig.

Bij Almere was Dante Lombardi tegen Weert goed voor 32 punten van de in totaal 64 punten. Net als hierboven genoemd; dat is niet voldoende. Ook Almere heeft spelers die veel meer kunnen laten zien. Edwin Richmond en Mike Osepa zouden de ervaren spelers moeten zijn voor de jonge jongens.

Het gaat dus om twee teams waarbij meer input aanwezig zal moeten zijn. Wie van de twee zal met de meeste input komen? De winnaar zal zich donderdagavond bekend maken als er spraken is van de nodige input.