Aanvallend kwam Apollo net als tegen Rotterdam er opnieuw niet aan te pas. Lucas Faijdherbe zorgde met een driepunter voor een verlenging, maar dat was niet voldoende. Almere won haar eerste wedstrijd met 74-67.

Al vanaf het begin kreeg Apollo moeite met de aanval. Zowel van afstand als van dichtbij werd er niet gescoord. Almere scoort ook niet al te veel, maar weet via voornamelijk Papito Hersisia op voorsprong te komen. Zijn inbreng maakt het verschil in de eerste helft. Bij Apollo komen de punten vaak via Hicham Kherrazi, en gaandeweg het tweede kwart komt ook Keyshawn Bottelier door met een and-1. Het houdt ze in het spoor van Almere, maar pakt in de eerste helft niet de voorsprong: 38-37 voor Almere.

In het derde kwart gebeurt bij beide teams niet veel. Het missen van veel schoten staat in deze wedstrijd centraal. Noam Hasson en Lucas Faijdherbe bezorgen in elk geval de voorsprong voor Apollo als zij de driepunter en drive verzilveren. Deze voorsprong zou niet lang duren. Vanuit de hoek wordt Brian van de Weijenbergh gevonden met de driepunter waardoor het 51-51 staat. Dan wordt bij Almere Dante Lombardi in stelling gebracht, en bezorgt de thuisploeg opnieuw de voorspong: 61-59. In de laatste minuut scoort Apollo niet, en kan Almere de wedstrijd vanaf de vrije worp lijn uitspelen. Joey Liem doet dat niet, want één vrije worp gaat raak: 62-59. Er zijn dan nog 28 seconden te spelen. Apollo heeft een driepunter nodig om gelijk te komen. Faijdherbe gaat omhoog en schiet raak waardoor we met 62-62 gaan verlengen. In eerste instantie scoort Apollo via Dexter Hope en Floris Versteeg, maar dan gaat het opnieuw mis. Lombardi mag vrij uit drie punten aanleggen: 66-65. Apollo komt er niet meer aan te pas en moet zich neerleggen bij een 74-67 nederlaag tegen Almere Sailors dat de eerste punten van het seizoen pakt. Er zal aanvallend veel beter moeten bij Apollo wil een stijgende lijn aanstaande zijn.