Zorg en Zekerheid Leiden is na drie wedstrijden nog steeds ongeslagen. De Leidse ploeg, die zonder Giddy Potts aantrad, was in de Apollohal te sterk voor Apollo. Al in de beginfase sloeg de ploeg van Geert Hammink een gaatje. Na de rust (33-48) kwamen de Amsterdammers even terug tot 10 punten (55-65), maar daarna was de koek op en denderde Zorg en Zekerheid Leiden door naar een 76-103 overwinning.

Zorg en Zekerheid Leiden begint meteen sterk aan de wedstrijd in een enigszins vernieuwde Apollohal. Meerdere scoreborden en tribunes (die nog ingeklapt zijn) moeten meer allure geven aan topsport. Met name inside is Emmanuel Nzekwesi de drager van de ploeg. Samen met Luuk van Bree zorgt hij voor trefzekerheid wat betreft de afstandsschoten. Daar zet Apollo in de eerste minuten niet veel tegenover. Het is leunen op steeds dezelfde spelers, zoals Sergio de Randamie en Hicham Kherrazi. Door de inbreng van Kherrazi komt Apollo wat beter in de wedstrijd, maar Leiden gaat moeiteloos door. Worthy de Jong en Michael Finke gaan de ploeg voor in de strijd, waardoor het eerste kwart eindigt bij 15-25 voor Leiden.

De bezoekers gaan door en houden Apollo een tijdje van scoren af. Van Bree is opnieuw trefzeker van buiten en krikt zijn driepuntspercentage gedurende het seizoen op. Langzaam maar zeker begint het bij Apollo aanvallend te lopen. Driepunters van Dexter Hope zorgen voor wat tegenstand, ook als Skip Samson in stelling wordt gebracht. Leiden komt echter via Nzekwesi en De Jong op een voorsprong van 20 punten, daar zijn er bij rust 15 van over: 33-48.

Zorg en Zekerheid Leiden opent na rust met driepunters van Marijn Ververs en De Jong. Even later als Romano Sibilo hetzelfde doet, staat het al 39-61. Op dat moment begint het opnieuw te lopen bij Apollo. Driepunters van Floris Versteeg (twee keer), Keyshawn Bottelier (plus een drive) en vrije worpen van Kherrazi brengen de stand terug op 55-65. Voor zo’n jonge ploeg als Apollo is het kenmerkend dat zo’n run tot een bepaald punt bereikt kan worden, maar niet verder. Dat is ook nu het geval. Zorg en Zekerheid Leiden gaat na de tussensprint meteen verder. Nzekwesi en De Jong tillen het verschil naar 17 punten, al doet Samson nog iets terug met een driepunter aan hete eind van het derde kwart: 58-72.

Apollo zoekt het opnieuw op schieten van buiten de driepuntslijn, maar de ballen blijven niet structureel vallen. De kwaliteit en variatie aan de kant van de bezoekers maken het verschil. Finke, De Jong en Van Bree gaan door namens de bezoekers. Apollo weet via Lucas Faijdherbe nog een aantal keren toe te slaan, maar Leiden gaat verder met het scorende werk en gaat de 100-puntengrens over. Jamayro de Windt sluit de wedstrijd met een driepunter af, waardoor een 76-103 eindstand op het bord staat voor de bezoekers.

Na afloop is bekend geworden dat coach Laki Lakner afscheid heeft genomen als hoofdcoach van Apollo. Nooit gunstig voor een ploeg die drie wedstrijden heeft gespeeld. Wie de opvolger zal worden en wat er veranderd zal worden gedurende het seizoen is nog niet duidelijk.