Edwin van der Hart is aangesteld als nieuwe coach van Apollo Amsterdam. Hij volgt Laki Lakner op, die zaterdag aangaf zijn functie op te geven.

Van der Hart is zeker geen onbekende in het Amsterdamse basketbal. “We zijn heel blij dat wij op zo’n korte termijn een opvolger hebben gevonden. Edwin is natuurlijk bekend met het Amsterdamse basketbal en zal per direct de taken van de interim-trainer Patrick Faijdherbe overnemen. Dit betekent ook dat Edwin aanstaande zondag als coach in de wedstrijd tegen Yoast langs de lijn zal staan”, alsdus technisch directeur Lodewijk Bottelier.

De basketbal carrière van Van der Hart begon bij TOP (To Our Pleasure) en Anoeta in Amsterdam. Met jong team in de eredivisie spelen is zeker geen onbekende gegeven voor Edwin van der Hart. Hij maakte namelijk op zijn 17e al zijn debuut voor Delta Lloyd Amsterdam. Op zijn 25e werd hij naast speler ook coach van Delta Lloyd. Dit wierp zeker zijn vruchten af, en in 1981 werd hij verkozen tot coach van het jaar. Later, in 1985- 1986 was hij ook nog coach van Permalens Haaksbergen, waar hij onder meer Mario Bennes en Martin Esajas onder zijn hoede had.

Edwin van der Hart begon dit seizoen als assistent coach van de Den Helder Suns. “Ik ben heel blij dat de Suns mij de mogelijkheid hebben gegeven om deze stap te zetten. Ik ben mijn carrière jaren geleden in Amsterdam begon, en voor mij is de cirkel nu rond.”