Gaandeweg de slotfase kwam Apollo steeds dichterbij. Een grote achterstand werd omgebogen tot een klein verschil. Ondanks deze thriller bleef Yoast United het hoofd koel houden en won met 89-81.

We zagen deze wedstrijd een ander Apollo dan de afgelopen drie wedstrijden. Na de sterke opening van Kaleb Warner en Jett Speelman is Apollo aan de beurt. Zij openen met een dunk van Berend Weijs, en gelijk daarna een driepunter van diezelfde Weijs. Over driepunters gesproken, het leek alsof Apollo in het begin niet kon missen van die afstand. Dexter Hope, de andere teruggekeerde kracht, is eveneens trefzeker met de driepunter, waarna Lucas Faijdherbe ook drie punten laat aantekenen: 12-11. Yoast United gaat vervolgens verder met opnieuw de inbreng van Warner en Speelman, maar dat weerhoudt Apollo er niet van om verder te gaan met het scorende werk. Sergio de Randamie doet hetzelfde als wat Weijs, Hope en Faijdherbe al eerder deden, maar dan twee keer.

 

Coach Edwin van der Hart ziet dat zijn ploeg met 16-17 aan de leiding gaat, en had vooraf aan deze wedstrijd al kleine doelstellingen over hoe deze wedstrijd in te gaan. Na de driepunter van De Randamie gaat de ploeg uit Bemmel hetzelfde doen. De driepunter komt opnieuw van de sterk scorende Kaleb Warner. Zoals gezegd, Apollo mist niet vanaf de driepuntslijn. Hope en Faijdherbe zorgen voor driepunter zes en zeven al in het eerste kwart waardoor Apollo met 26-27 aan de leiding gaat na het eerste kwart. Een hele serie driepunters, gaan zij dat volhouden?

 

Bij het missen van meerdere ballen bij Apollo gaat Yoast United steeds beter in de wedstrijd komen. In het bijzonder Bob Berghuis. Het jonge talent schiet er in het tweede kwart in korte tijd drie driepunters in. Apollo scoort zo nu en dan nog van dichtbij, maar heeft duidelijk de driepunter nodig om echt in de wedstrijd te komen. De Randamie bezorgt deze opnieuw, maar dat doet Speelman ook namens Bemmel. De thuisploeg krijgt het schot er steeds beter in. Zeker als ook Keime Helfrich twee driepunters raak knalt. Bemmel lijkt hierdoor met een ruime voorsprong te gaan rusten, maar niets is minder waar. Faijdherbe en De Randamie zorgen voor twee driepunters voor een kleiner verschil bij rust: 51-46 voor Bemmel.

Na rust gaat Bemmel er snel vandoor. Ook zij weten toe te slaan met meerdere afstandsschoten. Het verschil wordt groter, al valt Apollo niet echt stil. Hun 1 tegen 1 verdediging lukt aardig, aangezien ze Austin Luke nauwelijks kunnen laten schieten en Andres Ibarguen onder het bord goed afstoppen. Van afstand hebben ze geen controle op Warner en Speelman die blijven raak knallen. Het verschil groeit naar 16 punten, maar opnieuw komt Apollo terug in de wedstrijd, en deze keer niet dankzij de driepunters. Noam Hasson en Hicham Kherrazi zorgen met scores onder de basket voor een stand van 71-60 na driekwart van de wedstrijd. Yoast United lijkt orde op zaken te stellen dankzij Matthew van Tongeren en de dunk van Ibarguen. Dat gebeurt niet, want een spannende slotfase zal volgen. Vrije worpen van Kherrazi en Ids Rebergen brengt Apollo wat dichterbij Bemmel. Zeker als ook Faijdherbe en Weijs naar de basket gaan en scoren.

 

Het verschil is dan nog maar zeven punten, en dat waren er vlak daarvoor nog 14. Bemmel scoort dan opnieuw niet, en Dexter Hope brengt met een score + een bonus vrije worp het verschil op nog maar vier punten: 80-76 met nog 2,5 minuut te gaan. Hope was deze wedstrijd goed voor 22 punten, en brengt Apollo weer in de wedstrijd die ineens weer helemaal open ligt. Bemmel vindt op dat moment op tijd Speelman met een driepunter. Hope gaat nog één keer omhoog voor de driepunter, en die is raak. Maar Apollo moet dan fouten maken in de hoop dat Bemmel vrije worpen gaat missen. Dat gebeurt niet waardoor Bemmel de wedstrijd wint met 89-81.

 

De eerste wedstrijd van de nieuwe coach Van der Hart betrof gelijk een spannende wedstrijd, maar weet dat er nog veel werk aan de winkel nodig is. “Ik had een bepaald doel over deze wedstrijd: 100% geven en keihard werken,” aldus Edwin. “Yoast United speelt georganiseerder en hebben geweldig geschoten, met name de driepunters. Daar hadden we niet echt antwoord op, in tegenstelling tot onze 1 tegen 1 verdediging. Die was heel goed bij ons. Daarnaast pakten zij in de eerste helft wel 10 aanvallende rebounds wat ons ook de das om doet. Het wordt een kwestie van de punten die ik voor ogen heb steeds verder uit te werken, maar ik wil de mannen in de kleedkamer zeker een compliment geven voor de manier waarop ze deze wedstrijd hebben gespeeld.”