Landstede Hammers liet er in het eerste kwart al geen twijfel over bestaan wie deze middagwedstrijd zou gaan winnen: 14-24 na tien minuten. Apollo Amsterdam bleef tot de rust nog goed meedraaien, maar moest na de pauze (38-48) toezien hoe de Zwollenaren steeds verder wegliepen. Landstede Hammers nam bij 77-105 opnieuw twee punten mee naar huis.

Het begin is gelijk voor de bezoekers. Nigel van Oostrum opent met een driepunter en Noah Dahlman (die in oktober tegen Apollo niet meedeed) zorgt met een boogbal voor de eerste vijf punten. Apollo laat het daar niet bij zitten, ook al missen zij Sergio de Randamie met een hamstringblessure. Geleid door de driepunters van Berend Weijs en Floris Versteeg blijft Apollo nog in de eerste 10 minuten bij Zwolle in de buurt. Meerdere driepunters aan beide kanten houden de stand in evenwicht. De Amerikaanse krachten van Zwolle, Yasiin Joseph, Jhonathan Dunn en Kayel Locke laten de Zwollenaren uitlopen. Als Nigel van Oostrum en Bart van Schaik er nog driepunters in gooien is het verschil al groot na het eerste kwart: 14-24.

Een grotere voorsprong lijkt Landstede Hammers niet in de weg te zitten. Ook in deze wedstrijd heeft Apollo moeite met het afstoppen van de Oostenrijkse international Jozo Rados. Gemakkelijk zet hij het verschil op 15 punten, maar dan is het opnieuw Apollo dat toeslaat. Een driepunter van Versteeg is het begin van een comeback. Noam Hasson gaat door met de drive naar de basket en ook in de verdediging kan Apollo zorgen voor meer steals. Versteeg knalt opnieuw raak en dat doet Dexter Hope ook, waardoor het verschil vier punten is: 34-38. Coach Herman van den Belt neemt namens Zwolle een time-out, en dat heeft effect. De Amerikaanse D’s in het team (Dunn & Dahlman) laten Landstede Hammers met drives naar de basket rusten met een voorsprong van opnieuw 10 punten: 38-48.

Gaandeweg het derde kwart gaat Zwolle uitlopen en loopt de ballon bij Apollo leeg. De ervaren krachten moeten de ploeg op sleeptouw nemen en daarin is te zien dat Berend Weijs weer in vorm begint te komen. Zijn inbreng zorgt ervoor dat Apollo qua scorend vermogen wat meer in te brengen heeft, maar Landstede Hammers heeft opnieuw Locke en Rados die onder het bord niet af te stoppen zijn. De Zwolse formatie gaat richting een onbedreigde zege en laat zien dat Dunn, Joseph en Dahlman de ploeg vrij solide voorgaan in het nemen van afstand. De jonge Dion Turpijn maakt dan zijn debuut namens de Zwollenaren en doet dat met een driepunter, waardoor de eindstand 77-105 wordt. Apollo had voor rust nog enige aansluiting, maar kan niet tippen aan de ervaring die Landstede Hammers in haar gelederen heeft. “In de eerste helft hebben we veel goede dingen laten zien,” aldus coach Van der Hart. “Je zag elementen terugkomen waar we in de kleine hoeveelheid trainingen veel op hebben geoefend. Het laatste gedeelte van de wedstrijd was voor mij best teleurstellend. Dat heeft ook te maken met het feit dat ik nog kort bij deze ploeg zit, en wat is dan de verwachting in zulke wedstrijden. Hierdoor ontstaan te veel individuele acties en dan wordt het spel wat minder goed. Desalniettemin spelen we tegen de huidige landskampioen waarvan de meeste spelers al vier jaar samenwerken en twee nieuwe Amerikanen hebben die sterk zijn. Ik heb de jongens gezegd ‘laten we het ze in de tweede helft nog moeilijker maken’. Dat lukte dus niet, maar het is mijn doel om dat steeds meer te verbeteren zodat er ook meer winstkansen ontstaan. Wil niet zeggen dat we tegen Groningen of Zwolle meteen gaan winnen, maar wel tegen andere ploegen.”