Afgelopen dinsdagavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de huidige lockdown wordt verlengd tot tenminste dinsdag 2 maart. Ook is er een update van de routekaart gepubliceerd. De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft naar aanleiding hiervan helaas moeten vaststellen dat ook dit seizoen de (jeugd)basketbalcompetities niet kunnen worden afgerond in hun huidige opzet. Het aantal inhaalweekenden dat in juni nog beschikbaar is, is namelijk niet voldoende om alle gepubliceerde competitieronden in te plannen.

Als gevolg hiervan moet worden vastgesteld dat de competities binnen het vastgestelde uitgangspunt van 75% gespeelde wedstrijden niet kunnen worden voltooid. Er zullen dit jaar derhalve geen kampioenen en degradanten worden aangewezen, de gepubliceerde promotie – en degradatieregelingen zullen niet worden toegepast en landelijk zullen geen Finals worden georganiseerd. Bij de indeling van de competities voor het nieuwe seizoen 2021-2022 zal worden gekeken naar de huidige indeling en zal er een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt voor teams die mogelijk geen recht hebben op plaatsing in een bepaalde divisie/klasse/poule.

Als Apollo bestuur hebben we het voornemen om, zodra het kan, toch nog zoveel mogelijk basketball aan iedereen aan te gaan bieden, tot eind juni. Daarbij kijken we naar de hervatting van trainingen en onderlinge wedstrijden, maar eventueel ook van externe competities en toernooien in samenwerking met andere clubs en de bond. De komende weken zullen we de verschillende opties gaan uitwerken. Aangezien we ‘gereed willen staan’ om weer wedstrijden met andere verenigingen te gaan spelen zodra dat mag, is besloten om voor nu alle reeds in Sportlink vermelde indelingen en geplande wedstrijden niet te verwijderen, maar nog te laten staan. Aangezien er ongetwijfeld verenigingen zijn die zich zullen gaan terugtrekken, zullen er vrijwel zeker nog wedstrijden uitvallen.

Uiteraard hopen we dat seizoen 2021/2022 weer een volledig en basketbalrijk seizoen mag worden.

Met sportieve groet,

Jeugdbestuur BC Apollo