Eerder versloeg Donar thuis al Landstede Hammers en Heroes Den Bosch in een vrij vroeg stadium. Wie dacht dat het ook zo makkelijk tegen Apollo zou gaan had het mis, goed mis. Apollo bleef 33 minuten in de buurt van Donar, en pas daarna (vanwege de lange minuten van onder meer Berend Weijs en Floris Versteeg) liep Donar uit naar 76-55.

De inbreng van coach Edwin van der Hart is ook nu terug te zien. Apollo begint sterk aan de wedstrijd. Floris Versteeg opent met de inside score, waarna Berend Weijs met een driepunter toeslaat. Net als in Bemmel vallen ook in deze wedstrijd in het eerste kwart de driepunters. Achtereenvolgend zijn Dexter Hope, Weijs en Versteeg goed voor ieder een exemplaar: 8-16. Donar doet iets terug via hun topscoorder Jarred Ogungbemi-Jackson, maar Versteeg schiet opnieuw raak: 12-23. Het lijkt Donar helemaal niet makkelijk af te gaan zoals de vorige wedstrijden. Ogungbemi-Jackson en Davonte Lacy zorgen voor de laatste punten van het eerste kwart, dat met 17-23 wordt afgesloten in het voordeel van Apollo. Donar gaat dan strakker verdedigen, en daardoor krijgt Apollo meer moeite in de aanval. Na de treffer van Weijs gaat Donar door dankzij via Justin Watts en de driepunter van opnieuw Ogungbemi-Jackson. Donar komt op voorsprong, maar Apollo blijft in het spoor. Ids Rebergen benut de drive naar de basket + een bonus vrije worp, waarna opnieuw Weijs het verschil verkleint: 31-30. Zoals gezegd, Donar verdedigt goed, maar dat doet Apollo ook waardoor het verschil niet groter wordt. Lacy en Lucas Faijdherbe zorgen voor de laatste scores voor rust: 38-34 voor Donar.

Ook na rust wordt het verschil niet groter. Beide teams hebben moeite met de aanval, en komen weinig tot scoren in het begin van het derde kwart. Leon Williams lijkt namens Donar een gat te slaan, maar Weijs zorgt met de driepunter dat dat er voorlopig niet in zit: 44-39. Het is dankzij Will Moreton en Lacy dat Donar na het derde kwart het verschil op 10 punten zet. Ook in de laatste 10 minuten begint Apollo goed met een and-1 van Keyshawn Bottelier en de score van Versteeg: 53-48. Hierdoor blijft Apollo in de buurt van Donar, maar voor hoelang? Donar blijft moeite hebben met de aanval, maar bij Apollo wordt op de point guard positie tot drie keer aan toe de 24 seconden klok volledig gebruikt zonder te passen, en vier drives achter elkaar gemist, dan wel geblokt. Donar krijgt hierdoor alle kans om uit te lopen, en maakt daar dankbaar gebruik van. Allereerst; de driepunter van Ogungbemi-Jackson. Daarna, voor de vijfde keer een drive gemist. Will Moreton maakt hier twee keer gebruik van met 2 driepunters: 69-50 en dus binnen twee minuten een grote kloof. Deze komt Apollo niet meer te boven, en het meest zure is de diskwalificerende fout van Berend Weijs dat ongetwijfeld gevolgen zal hebben. Donar gaat met 76-55 winnen en bij Apollo zijn alle ogen gericht op aankomende zaterdag tegen Basketbal Academie Limburg uit Weert.