Apollo Amsterdam, dat zonder de geschorste Berend Weijs moest aantreden, speelde een goede eerste helft. De Amsterdammers namen een 38-30 voorsprong, maar dat leidde niet tot de eerste overwinning van het seizoen. Basketbal Academie Limburg kwam snel terug en begon aan het slot al met een voorsprong. Die gaven de Limburgers niet meer uit handen: 70-81.

Het begin van de wedstrijd zou gelijk laten zien wat voor een middag het zou worden: de driepunters van Sander Hollanders. In de eerste aanval van BAL is hij meteen goed voor zijn eerste afstandstreffer. De bezoekers gaan door met nog een driepunter, deze keer van Trevor Jasinsky, en onder het bord via Quatarrius Wilson. Apollo antwoordt terug met de driepunter van Lucas Faijdherbe, waarna Floris Versteeg naar binnen snijdt en 12-10 laat aantekenen. Lang zal het niet duren voordat Hollanders opnieuw raak schiet. De bezoekers vallen op dat moment stil, waar Apollo verder gaat via Versteeg die al op 10 punten komt. Zijn volgende score van dichtbij en twee ballen onder het bord van Hicham Kherrazi brengen de stand op 21-13. Het laatste antwoord is voor BAL via een driepunter van Joost Bijl: 21-16.

Beide teams beginnen stroef in de aanval. Na een tijdje is het Versteeg die het tweede kwart met een driepunter opent. BAL slaat soms toe met een driepunter, maar krijgt in de eerste helft Wilson nauwelijks vrij onder het bord. Neil Masnic geeft de Limburgers wat ruimte met een driepunter, maar Apollo gaat verder. Sergio de Randamie brengt Apollo de nodige scores richting de rust. Met een driepunter is hij goed voor 38-30 na 20 minuten spelen.

Na rust begint BAL goed. Het zoeken is opnieuw naar Hollanders en ook nu schiet hij twee driepunters raak. Apollo krijgt het conditioneel zwaarder en heeft daardoor moeite om ook Wilson in de tweede helft uit zijn spel te houden. Onder het bord komt hij steeds sterker door en dat leidt vaak tot een and-1 voor de bezoekers. Dexter Hope slaat opnieuw toe met een driepunter, maar BAL is bezig aan een sterk kwart. Wietze Nossek zorgt voor de voorsprong voor BAL, bij Apollo gaat het een stuk minder. Net als tegen Donar worden dezelfde spelers constant geblockt of vinden bij lange na de treffer niet. Bij BAL loopt het steeds gestructureerder, zeker als ook Hollanders na zijn driepunter ook Nossek driepunters erin gooit. Ze krijgen meer ruimte, hebben meer conditie en gaan gestructureerd de wedstrijd winnen met 70-81. Apollo blijft hierdoor nog puntloos in deze competitie. Voor de Amsterdammers is het te hopen dat Berend Weijs snel weer mag aansluiten bij Apollo.