Het heeft een tijdje moeten duren, maar de eerste overwinning voor Apollo is een feit. Door een driepunter in de buzzer van Floris Versteeg werd een 60-63 overwinning geboekt. Onnodig spannend werd het wel, maar de eerste is in elk geval binnen.

Al in de eerste minuten wordt duidelijk dat deze wedstrijd geen hoge eindstand gaat krijgen. Aris weet in het eerste kwart dankzij een goed spelende Sjoerd Koopmans uit te lopen naar een 11-5 tussenstand. De wedstrijd is al zeven minuten onderweg, en Apollo krijgt enkel nog een driepunter erin van Sergio de Randamie. Aris gaat verder met onder het bord Reinder Brandsma en vrije worpen van de Griekse center Giannis Dimakopoulos: 18-8 na het eerste kwart. De Griek van 2m18 leek vooraf een moeilijke opgave, vooral zonder de geschorste Berend Weijs. Aan die 8 punten moet iets gedaan worden. Het is nota bene Aris dat het tweede kwart opent via Dimakopoulos. Maar dan verandert alles gedurende het kwart. De verdediging wordt aangescherpt en Aris krijgt er geen bal meer in. Keyshawn Bottelier zorgt met een driepunter voor de eerste punten na de eerste 8 punten.

De verdediging zorgt voor balverlies en noodschoten aan de kant van Aris, en Apollo gaat verder via Hicham Kherrazi. Diezelfde Kherrazi (wiens broer Mohamed vandaag nog uitkwam voor de nationale ploeg en kwalificatie naar het EK afdwong) gaat zowel onder het bord als met een driepunter door. Het verschil is daardoor nog maar één punt voor Aris, waar het vlak daarvoor nog 12 waren: 20-19. De verdediging blijft succesvol voor Apollo, want Aris wordt opnieuw gedwongen tot een turnover. Bottelier schiet opnieuw een driepunter raak die Apollo de voorsprong bezorgt: 20-22. Een 0-14 run voor Apollo, en Aris wil daar wat aan gaan doen. Dat lukt, want de sterke Jean-Victor Mukama zorgt met de drive naar de basket voor een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg. Hierdoor ziet Aris weer kansen om een nieuwe voorsprong uit te breiden zoals in het eerste kwart. Dat blijft Apollo bespaart, sterker nog, Dexter Hope is het die de driepunter verzilvert en de voorsprong weer aan Apollo geeft: 24-25. Benicio Leons maakt het de lange mannen van Aris in de verdediging erg lastig. Reboundend geeft hij Apollo ook steeds meerdere kansen om toe te slaan. Met succes, want Hope is opnieuw goed voor de treffer, en Apollo loopt weer uit. Aris komt opnieuw niet door Leons heen, die vervolgens ook de steal pakt en Noam Hasson twee keer bedient voor een 25-31 stand bij rust; een kwartstand van 7-23 voor Apollo. Zo’n zelfde voorsprong pakte Apollo vorige week al tegen Weert.

Na rust gaat Apollo verder met uitlopen. Dat gebeurt twee keer via Hasson, die zowaar acht punten oprij verzilvert. Aris weet geen aanvalspel op te zetten, en Apollo gaat door met Kherrazi en Lucas Faijdherbe waardoor het verschil groter wordt: 26-40. Dan gebeurt er iets opmerkelijks. De zeer ervaren point guard van Aris, Chad Frazier, komt voor het eerst binnen de lijnen. Gelijk begint de aanval vloeiender te lopen bij de thuisploeg. De driepunter van Koopmans gaat erin, op assist van Frazier. Nu is het Apollo dat stil lijkt te vallen, en Aris gaat door met diezelfde Frazier. Vrije worpen van hem en een dunk van Mukama, op assist van Frazier, laten Aris terugkomen in de wedstrijd: 35-40. Apollo heeft weer een score nodig, en wellicht dat het conditionele gedeelte zoals steeds in deze periode nu weer om de hoek komt kijken. Voorlopig is dat nog niet het geval, want Floris Versteeg en Onne de Moes vinden op het juiste moment de driepunter namens Apollo: 35-46. Mukama denkt ‘dat kan ik ook’, en via wederom de assist van Frazier komt Aris weer dichterbij. Toch is het Apollo dat het laatste woord heeft in het derde kwart. Hope is van afstand trefzeker, en zorgt voor een 40-49 stand na driekwart van de wedstrijd.

Nog 10 minuten spelen. Daarin opent Apollo opnieuw. Bottelier is met een floater goed voor 40-51. Aris moet scoren, en dat doen ze via Mukama. Op dat moment wordt bij Apollo opnieuw zwaar hopeloos gegokt in de aanval wat tot meerdere missers leidt van dezelfde spelers zoals tegen Donar en tegen Weert. Meerdere airballen en onnavolgbare missers geeft Aris de onnodige gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Dat gebeurt, want hoe vaak wil je een tegenstander de kans geven om weer zo dichtbij te kruipen. Mukama maakt daar dankbaar gebruik van met een driepunter: 47-51. Apollo valt in de aanval exact voor hetzelfde contrast. Tegen Donar deed zoiets je al de das om, en tegen Weert ook. Op dezelfde wijze worden aanvallen onbenut, en lijkt Apollo opnieuw volslagen terug bij af. Een Friese voorsprong is dan ook het gevolg in de wedstrijd. Mukama bezorgt deze: 53-51. Apollo moet het via een andere weg zoeken, en na een lange tijd gebeurt dat ook in het vierde kwart. Gelijk heeft het succes. Hicham Kherrazi zorgt voor een hele belangrijke driepunter: 53-54. Aris heeft weer een score nodig, maar wordt vervolgens voor een loopfout afgefloten. Kherrazi maakt daar dankbaar gebruik van, en vergroot de voorsprong voor Apollo.

Aris zoekt weer met Frazier naar gecontroleerde aanvallen, en dankzij een driepunter van hem lijkt Aris de zege toch binnen te hengelen: 58-56. Echter is het Hasson dat na een paar tellen gelijk toeslaat, en de stand op gelijke hoogte brengt. Wie blijft er koel en zuinig? Aris voorlopig niet na een gemiste driepunter. Apollo krijgt de kans om een nieuwe voorsprong te pakken, en vindt deze opnieuw via Hasson: 58-60 met nog 27 seconden te gaan. Aris lijkt het snel weer terug te vinden in Koopmans die voor de gelijkmaker zorgt. Apollo mist met nog 10 seconden te gaan de volgende aanval, en Aris kan de wedstrijd op slot gooien. Mukama lijkt dat te gaan doen, en 62-60 aantekenen voor Aris. Maar Mukama loopt tegen Dexter Hope aan waardoor hij de aanvallende fout krijgt met nog één seconde te gaan in de wedstrijd. Apollo neemt slim de time-out, om op z’n minst op eigen helft uit te nemen want er is niet veel om te bespreken. Het is een kwestie van vangen en meteen schieten. Versteeg wordt bij de driepuntslijn gevonden, en moet gelijk omhoog gaan voor een haast onmogelijke bal. Deze verdwijnt in het netje waardoor de eerste overwinning een feit is en de ontlading groot is. Apollo wint in Leeuwarden met 60-63, en komt voor het eerst van de vervelende 0 op de ranglijst af.