Den Helder Suns heeft ook in Amsterdam geen fout gemaakt en houdt daardoor nog steeds uitzicht op de Elite A. Van een leien dakje ging het overigens niet. Apollo Amsterdam was tot de pauze bovenliggende partij: 49-42 bij rust. Den Helder was gretiger en ging gaandeweg het einde erop en erover. Met een 87-97 overwinning gingen de punten mee terug naar de kop van Noord-Holland.

Het begin is voor beide centers van de twee spelende teams. Berend Weijs opent de wedstrijd met een dunk, waarna Tom Koopman namens de Suns de eerste punten laat aantekenen. Het is de thuisploeg die vervolgens sterker gaat verdedigen en meer steals pakt. Vooral Noam Hasson is erg sterk op dreef met afstandsschoten en sterke drives naar de basket. Apollo loopt uit, maar ziet Den Helder terug komen met driepunters van Boyd van der Vuurst de Vries, Stan van den Elzen en Mickey Kolhorn. De voorsprong van 12 punten wordt verkleind tot 26-22 voor Apollo na het eerste kwart.

Hasson gaat vervolgens verder namens Apollo, dat daardoor op voorsprong blijft. De Amsterdammers vergeten echter te rebounden, waardoor in een 3 tegen 1 situatie de Suns de aanvalsrebounds blijven pakken en de tweede kansen wel benutten. De bezoekers blijven hierdoor in het spoor van Apollo. Hasson is op dreef en heeft met een and-1 al 18 punten voor rust: 49-39 is het bij rust zou je zeggen. Stan van den Elzen denkt daar anders over. Met nog 3,4 seconden te gaan ontstaat er commotie of de bal op een goede manier over de middenlijn wordt gebracht, waarna Van den Elzen de driepunter in de buzzer erin gooit. Hij wordt geteld, en zo is 49-42 bij rust voor Apollo.

De Suns schakelen na rust extra hulp in van Van der Vuurst de Vries en Ben Kovac. Opnieuw is het Apollo dat sterk aanvalt, maar in de verdediging ontstaan wederom veel makkelijke kansen voor de Suns. Zij maken daar goed gebruik van, met name Van der Vuurst de Vries en Kovac laten hun schoten niet liggen. Lange tijd staat het 64-64, maar dat wordt dankzij Bolden Brace 64-68 na het derde kwart voor de Suns.

Een spannend laatste kwart is aanstaande. Bij Apollo wordt Floris Versteeg meteen gevonden voor de driepunter. De Suns hebben nog altijd Kovac die de voorsprong van de bezoekers lijkt uit te bouwen naar veilige haven. Dat is niet het geval, want Weijs dunkt onmiddellijk af voor een kleiner verschil: 73-77. Vervolgens is het Keyshawn Bottelier die om de verdediging heen dribbelt en de inlegger verzilvert. Het verschil wordt kleiner en de Suns laten wat kansen liggen. Opnieuw is het Versteeg die het verschil tot één punt verkleint met een driepunter. Bij een volgende kans kan Apollo weer op voorsprong komen. Om en om scoren Bottelier en Van der Vuurst de Vries, die 82-81 op het bord zetten voor Apollo. Op dat moment wordt laatstgenoemde nog meer in stelling gebracht. Zijn driepunters en turn-around jumpers maken uiteindelijk het verschil. Een 0-13 run brengt Den Helder Suns op een veilige 87-97 overwinning. Nog één ronde te gaan, en dan wordt de onderverdeling in de Elite A en Elite B bekend gemaakt.