Hoewel het niet gemakkelijk ging, kwam Apollo anderzijds ook niet in gevaar. Een voorsprong van 12 punten bij rust was voldoende om de wedstrijd in en tegen The Hague Royals winnend af te sluiten met 71-80.

De thuisploeg The Hague Royals begint goed aan de wedstrijd. Gelijk na de tip-off steekt Deividas Kumelis meteen over naar de basket om de and-1 te verzilveren. Kumelis is iemand die namens Den Haag het voortouw moet nemen, zoals hij dat eerder al namens Aris Leeuwarden deed. Gelijk daarna komt er nog een and-1, dit keer van Eric Kibi die net als Kumelis één van de leiders moet zijn namens de debutant. Na de twee and-1’s is Apollo aan de beurt. Na een benutte driepunter van Sergio de Randamie gaat Apollo door met hem, en wel op dezelfde manier als Kibi bij Den Haag. De and-1 wordt door hem benut en zo gaat Apollo naar een 9-9 tussenstand. Alle 9 punten komen op naam van De Randamie. Na de harde dunk van Kibi gaat Apollo zich opmaken voor een tussensprint. Deze wordt mogelijk gemaakt door Keyshawn Bottelier met de drive naar de basket, waarna Dexter Hope en Berend Weijs de driepunter met succes raak knallen. Apollo gaat hierdoor aan de leiding, en dat zonder Ids Rebergen, Noam Hasson en Floris Versteeg. Door vrije worpen van Alhassan Barrie namens de Royals en Weijs namens Apollo wordt het 23-17 na het eerste kwart. Beide teams nemen nog geen afstand van elkaar. Hicham Kherrazi scoort als eerste namens de bezoekers, maar The Hague Royals komt opnieuw terug door het tweetal Kumelis en Kibi. Apollo loopt opnieuw uit, want opnieuw maakt Bottelier gebruik van de ruimte naar de basket. Hierna pakt hij in de laatste seconden ook een steal waardoor Hope in de buzzer voor de ruststand zorgt: 29-41.

Zoals altijd gaat het vrij goed in de eerste helft, maar de vraag blijft houdt Apollo stand in de tweede helft. Voorlopig ziet het er nog uit van wel. Zowel Den Haag als Apollo gaan over tot snellere aanvallen. De driepunter van Casey Lopes brengt het verschil terug tot 42-49, maar daarna antwoordt Dexter Hope gelijk terug met een driepunter. Apollo blijft op een veilige marge staan, maar ziet The Hague Royals terug komen in de wedstrijd. Van een verschil van 13 punten blijft er nog 6 over na driepunters van Kumelis en Barrie: 54-60 na het derde kwart. Datzelfde verschil blijft nog lang op het bord staan. Op dat moment staat Benicio Leons op namens Apollo. Een hele belangrijke driepunter weet hij te verzilveren, en hierdoor loopt Apollo weer uit naar 58-67. Even later schiet Weijs de wedstrijd op slot met nog een driepunter. Hierdoor kan Den Haag Apollo niet meer inhalen en wint Apollo met 71-80. Aanstaande zaterdag volgt gelijk de eerste wedstrijd in de elite-B, en wel tegen Aris Leeuwarden waar dit seizoen al eerder van is gewonnen.