Apollo Amsterdam is er zaterdagmiddag in geslaagd om een winning streak van twee wedstrijden op te bouwen. Daar zag het voor rust totaal niet naar uit. Aris Leeuwarden was feller, pakte veel aanvallende rebounds en ging rusten met een 40-51 voorsprong. Waar Apollo tot nu toe in de tweede helft ver terugzakte, was dat dit keer niet het geval. De Amsterdammers achterhaalden de Friezen en wonnen uiteindelijk met 82-78.

Beide teams beginnen scorend om en om aan de wedstrijd. Apollo wacht een zware wedstrijd aangezien naast Ids Rebergen ook Floris Versteeg en Noam Hasson niet in actie kunnen komen door blessures. Aris heeft de ervarenheid nodig van Chad Frazier. De Amerikaanse point guard opent de wedstrijd met een jumper vanaf de kop. Lang zal het niet duren voordat Skip Samson gelijk maakt. Zo ontstaat er een gelijk opgaand begin. Apollo slaat even later een klein gaatje dankzij een driepunter van Dexter Hope: 20-14. Aris slaat vervolgens meteen toe. Sjoerd Koopmans was al goed voor de jumper vanuit de hoek en Cedric DeDecker zet met een floater en een driepunter de stand op 20-22 voor de bezoekers.

Na het heroveren van de voorsprong gaat Aris er gelijk vandoor. Het afstandsschot laat de Friezen niet in de steek, getuige de driepunters van Tim Hoeve en DeDecker. Aris loopt uit naar een voorsprong van 11 punten en lijkt vroegtijdig de wens om een losing streak te doorbreken te vervullen: 25-36. Verder laat Apollo het niet komen. Onne de Moes is met vrije worpen goed voor een kleiner verschil, helemaal als Keyshawn Bottelier de floater verzilvert. Het is later diezelfde Bottelier die met een driepunter het verschil verkleint, iets wat hem eerder in Leeuwarden ook lukte: 32-38. Toch is het Aris dat opnieuw uitpakt met driepunters. Frazier gebruikt zijn ervarenheid. Vorig seizoen deed Andy Mazurczak het nog namens de Friezen en nu is het aan Frazier die twee keer de driepunter raak schiet: 32-44. Het wordt nog gunstiger voor de bezoekers als Torben Tönjann ook de driepunter erin knalt. Het verschil is dan al 14 punten. Aris lijkt al vroegtijdig te kunnen uitlopen naar veilige haven. Op dat moment brengt Apollo Hicham Kherrazi in stelling. Een driepunter brengt het verschil terug naar 11 punten, even later met nog een driepunter is het verschil ineens weer 8 punten. Vrije worpen van Giannis Dimakopoulos bepalen bij rust het verschil op 11 punten in het voordeel voor Aris: 40-51. Overigens staat Frazier al op 11 punten in de wedstrijd, gevolgd door DeDecker met 10. Het schot laat de Friezen niet in de steek en de aanvallende rebounds helpen daar ook bij.

Ook na rust blijft Aris met scherp schieten. Tönjann zet de stand met een driepunter op 42-54. Op dat moment zet Apollo Benicio Leons in het veld en dat leidt al tot een eerste steal. Bottelier brengt Apollo met een driepunter terug tot zes punten, maar DeDecker antwoordt gelijk met nog een driepunter. Aris komt op dat moment voorlopig niet meer in gevaar, althans zo lijkt het. Frazier verlaat geblesseerd het veld en dat leidt tot moeilijkere aanvallen voor Aris. Apollo maakt hier nog niet zoveel gebruik van, al komt Kherrazi al op 15 punten. Opvallend is dat Kherrazi op dat moment gewisseld wordt, terwijl hij met een dunk nieuwe kansen voor Apollo heeft geregeld. Berend Weijs neemt het van hem over, want van de 2.07 meter lange center hebben we op dat moment nog niet veel gezien. Iets wat op dat moment van de wedstrijd ook voor Sergio de Randamie geldt. Laatst genoemde maakt het Aris in de verdediging behoorlijk lastig en Leons zorgt met opnieuw een steal voor een kans om terug te komen in de wedstrijd. De lay-up in de break wordt echter gemist, en dat doet Dimakopoulos bij Aris niet. In plaats van 56-60 staat het 54-62 voor Aris, maar Apollo slaat meteen toe met een driepunter van Weijs. Nog voor je met je ogen kunt knipperen, staat Hoeve al aan de andere kant vrij voor de driepunter. Ook deze gaat erin namens de Friezen. Aris komt hierdoor nog altijd niet in gevaar en staat met 59-65 voor na driekwart van de wedstrijd.

Weijs komt beter in de wedstrijd en schiet een driepunter raak voor Apollo. Het verschil wordt steeds kleiner en Aris begint staat vaker de bal te verliezen. Het gemis van Frazier wordt zichtbaar, maar de verdedigende Leons ook. Hope verkleint met de drive naar de basket het verschil tot één punt. Hierdoor is het weer een echte wedstrijd. Onder de basket wordt Weijs gevonden en met een and-1 zet hij Apollo voor het eerst sinds het tweede kwart weer op voorsprong, maar niet voor lang. Dimakopoulos dunkt de stand weer gelijk, maar ook dat duurt niet lang. De aanvallen worden in hoog tempo gespeeld door beide teams. Bij Apollo is Leons goed voor een belangrijke inlegger: 71-69. Opvallend is dat Kherrazi met 15 punten nog steeds aan de kant zit, maar Weijs lijkt zijn positie te hebben overgenomen. Uit de aanvalsrebound zorgt De Randamie voor een groter verschil, maar ook nu laat het driepuntsschot van Aris hen niet in de steek. Hoeve minimaliseert het verschil: 73-72 met nog drie minuten te gaan. Apollo zoekt naar nieuwe mogelijkheden en vindt opnieuw De Randamie voor twee belangrijke punten. Aris moet opnieuw zoeken naar de driepunter om gelijk te maken, maar vindt deze niet. Aan de andere kant wordt deze wel gevonden door Lucas Faijdherbe: 78-72. Er is niet veel tijd meer. Aris vindt ook nu geen mogelijkheid tot scoren. Apollo vindt deze wel, want De Randamie schiet de wedstrijd op slot met een driepunter. Met nog 30 seconden schiet Aris nog twee keer raak via DeDecker, maar Apollo wint met 82-78 en opent daarmee de elite B met succes.