Apollo Amsterdam heeft de winning streak vanmiddag in eigen huis doorgezet. Het is dat de bezoekers maar 10 van de 21 vrij worpen wisten te benutten, want anders had de slotfase er anders uit kunnen zien. Vanaf de lijn wist Apollo (met 18 turnovers) de Haagse formatie achter zich te houden: 83-79.

In de eerste minuten zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Dexter Hope opent de wedstrijd met een driepunter, bij de bezoekers doet Alhassan Barrie dat middels drie vrije worpen. Apollo zet vervolgens een tussensprint in. Keyshawn Bottelier vergroot de voorsprong door een drive naar de basket en een driepunter, waarna Sergio de Randamie de stand op 11-5 zet. De volgende fase van de wedstrijd is tekenend voor de hele wedstrijd. The Hague Royals komt binnen een minuut weer op gelijke hoogte. Casey Lopes is goed voor de driepunter en even later verzilvert hij de and-1 waardoor het gelijk staat. Opnieuw loopt Apollo uit, via twee keer de steal en de score van Bottelier die daarmee al op 9 punten komt. Van afstand zijn de bezoekers trefzeker. Rick van der Salm verkleint het gat met een driepunter en Tim Troussel bepaalt de stand na het eerste kwart op 21-18.

Apollo loopt opnieuw uit in het tweede kwart. Door toedoen van Hicham Kherrazi en Lucas Faijdherbe is het verschil 10 punten. Lang zal het niet duren voordat The Hague Royals opnieuw aansluiting vinden. Onder het bord missen de Hagenaren veel open kansen, maar vanaf de driepuntslijn wordt voor verweer gezorgd. Jens te Velde is twee maal trefzeker en ook Deividas Kumelis schiet van afstand raak, waardoor het verschil vier punten is: 42-38. Ook nu loopt de thuisploeg verder uit. Berend Weijs is goed voor een driepunter en later met een and-1 wordt vanuit de bonus vrije worp de rebound gepakt en is het Hope die het verschil vergroot. Het laatste schot komt van The Hague Royals. Opnieuw wordt de driepunter raak geschoten, dit maal via Laurens Yperlaan: 46-41 voor Apollo bij rust.

Na rust wordt het driepunters schieten bij beide teams. Hope, Weijs en De Randamie doen dat namens Apollo, bij The Hague Royals zijn Yperlaan en Kumelis zeer trefzeker. De bezoekers komen helemaal terug in de wedstrijd als ook Piotr Pandura de driepunter erin schiet: 63-60. Het gaat heel moeizaam bij Apollo. Het verschil blijft in Amsterdams voordeel doordat The Hague Royals open inleggers mist. Totdat Kumelis naar de basket snijdt en de and-1 verzilvert. Met nog acht minuten te gaan staat The Hague Royals voor het eerst op voorsprong. De bonus vrije worp wordt niet benut, waardoor het verschil minimaal blijft. De bezoekers krijgen kansen om de voorsprong te vergroten, maar leveren vaak de bal in of missen vrije worpen, waardoor het 63-64 blijft.

Op dat moment komt Faijdherbe in de wedstrijd. Met twee vrije worpen zet hij Apollo weer op voorsprong en met een driepunter zorgt hij voor 68-64. Kumelis neemt het voortouw namens de bezoekers en verzilvert opnieuw de and-1. Het verschil is weer minimaal, maar Faijdherbe zorgt weer voor een grotere voorsprong. Echter slaat The Hague Royals opnieuw toe met de drive van Lopes. Het verschil blijft minimaal: 70-69. Op dat moment neemt Bottelier de scorende positie van Faijdherbe over. Een drive naar de basket vergroot de voorsprong voor Apollo en even later doet hij dat opnieuw. Apollo staat vijf punten los van de bezoekers. Ze zijn nog niet van The Hague Royals af, al worden veel vrije worpen gemist. Kumelis slaat opnieuw toe en zorgt weer voor 76-75 met nog anderhalve minuut te gaan. Een zeer slordige turnover voor Apollo in de inbounce geeft de bezoekers weer een kans om een nieuwe voorsprong te pakken. Kumelis gaat omhoog voor de driepunter die dodelijk kan zijn voor Apollo. Deze gaat er niet in, aan de andere kant gaat Bottelier andermaal omhoog voor de drive naar de basket. Ook deze keer treft zijn schot doel.

Bovendien pakt hij vervolgens de steal en gaat weer omhoog voor twee punten. Acht punten op rij voor Bottelier zorgen weer voor een grotere voorsprong voor Apollo: 80-75. The Hague Royals moet iets terug doen. Dat doen de bezoekers met Eric Kibi. Na zijn score hoopt The Hague Royals dat Apollo vrije worpen gaat missen. Bottelier benut er eentje, waarna Kibi toeslaat en het verschil weer op twee punten zet met nog acht seconden te gaan. Opnieuw hoopt The Hague Royals dat Apollo vrije worpen gaat missen. Dat doet De Randamie niet. Daarmee schiet hij de wedstrijd op slot, 83-79 voor Apollo. De derde overwinning oprij voor de hoofdstedelingen is een feit, en komende dinsdag kan het in Weert nummer vier worden.