Almere Sailors speelt maar wat graag tegen Apollo Amsterdam. Van de drie overwinningen van de Almeerse formatie zijn er twee geboekt tegen Apollo Amsterdam. De bezoekers legden vooral voor de pauze hun wil op aan de Amsterdammers: 31-46. Na de pauze kwam Apollo wel beter in de wedstrijd, maar dat was niet genoeg om alsnog de punten in eigen huis te houden: 77-80.

De openingsscore is van Keyshawn Bottelier, maar daarna gaat het helemaal mis bij Apollo. In de verdediging laten ze de Sailors van alle hoeken schieten. De bezoekers maken daar goed gebruik van en zijn bereid de overwinning voor de tweede keer tegen Apollo op te eisen. Dat lijkt vroegtijdig te gebeuren, voornamelijk door toedoen van het sterke duo Dante Lombardi en Eamonn Joyce. Apollo is nergens te bekennen en staat al vroeg in de wedstrijd dik achter. Dat gaat nog een lange tijd zo door, zeker als Yoeri Hoexum, Lombardi en Edwin Richmond de trekker overhalen met goede schoten. Dit leidt tot een grote voorsprong voor Almere Sailors bij rust: 31-46.

Na rust lijkt het niet beter te gaan. Het verschil gaat richting de 20 punten, voornamelijk door het sterke spel van Lombardi. De Sailors spelen met energie, Apollo kijkt toe naar hoe de ballen erin vallen en hoe ze elkaar steeds weer niet weten te vinden in de aanval. Een echte run in de wedstrijd lijkt te ontbreken en dat zorgt voor kansen voor de ploeg uit Flevoland. Pas in het laatste kwart lijkt Apollo weer in de wedstrijd te komen. Dexter Hope schiet meerdere driepunters raak en ook Bottelier begint meer naar binnen te snijden en te scoren. De Sailors verzuimen niet om iets terug te doen, maar zien Apollo wel dichterbij komen. Vrije worpen houden Sailors op een veilige voorsprong. Apollo kan met een driepunter nog een verlenging forceren, maar mist deze. De Sailors boeken voor de tweede keer een knappe overwinning op Apollo met 77-80 en daarmee wordt zicht op de play-offs voor Apollo moeilijker.