Waar alles afgelopen woensdag tegen Almere Sailors fout ging, zo kreeg de tweede helft in Leeuwarden een goed verloop. Beide ploegen verloren elkaar geen seconde uit het oog gedurende de eerste helft. Na rust liep Apollo weg en stevende af op een 58-75 overwinning tegen Aris Leeuwarden, met Jacopo Bertotti als grote man van de wedstrijd.

Benicio Leons en Jacopo Bertotti staan in de basis 5 bij Apollo. Dat pakt niet slecht uit. Aris wordt dit seizoen geteisterd door blessures en vertrekkende spelers. De Frans man Thomas Smallwood speelde een sterk seizoen voor de corona-stop, maar werd vervangen door de Griek Giannis Dimakopoulos. Vervolgens moest Craig Osaikhwuwuomwan de Friese formatie verlaten en raakten Chad Frazier en Jean-Victor Mukama geblesseerd. Kortom, Aris speelt met een zeer uitgeklede formatie. Ze beginnen in elk geval goed aan de wedstrijd. Sjoerd Koopmans gaat de Friezen voor in de strijd, maar Apollo haakt gelijk aan. Leons is sterk in de verdediging en Bertotti bedient Sergio de Randamie die voor de eerste score zorgt namens Apollo. Vervolgens is het Bertotti die Apollo op sleeptouw neemt en zes punten oprij maakt voor zijn ploeg. De voorsprong is hierdoor voor de bezoekers, zeker als Lucas Faijdherbe het stokje van de bank overneemt en twee maal trefzeker is. Apollo ziet echter Aris weer terug komen. Een driepunter van Tim Hoeve en een inlegger van Dimakopoulos zorgt voor een gelijke stand na 10 minuten spelen: 16-16. Het beeld van de wedstrijd verandert niet na rust, en het is Faijdherbe die net als Bertotti zijn zesde punt oprij maakt. Dimakopoulos zorgt voor een voorsprong voor de Friezen, maar die verdwijnt al heel snel als Leons onder het bord scoort en Berend Weijs een grotere voorsprong dunkt: 20-23. Ook nu laat Aris zich niet van de wijs brengen. Cedric Dedecker schoot eerder in de Apollohal al een serie driepunters raak. Nu is hij opnieuw trefzeker, en Koopmans zorgt voor een nieuwe voorsprong voor Aris. Stuivertje wisselen, dat is het kenmerk van de eerste helft. Ook nu doet dat scenario zich voor. Dexter Hope schiet de driepunter raak, en opnieuw is het Leons die Apollo op een grotere voorsprong zet: 27-32. Aris weet dat zij wat moeten doen om terug te komen in de wedstrijd. Zij vinden opnieuw aansluiting. In de laatste seconde is het de teruggekeerde Tijme van Dijk die een driepunter erin gooit en gelijk maakt bij rust: 32-32.

Na rust gaat Apollo door met scoren. Berend Weijs begint ermee, en Bertotti zet met vrije worpen de stand op 32-36. Aris weet dat zij voor de zoveelste keer terug kunnen komen in de wedstrijd, en dat doen zij meteen. Torben Tönjann en Bjorn de Vries maken gelijk dankzij hun jumpers, waarna De Vries met een driepunter Aris weer op voorsprong zet: 39-36. Op dat moment ontstaat er een fase in de wedstrijd waarin Apollo, dankzij het duo Bertotti & Leons, orde op zaken stelt. Leons maakt gelijk, en vervolgens is het Bertotti die met een sterke drive een nieuwe voorsprong bezorgt. Het wordt voor Aris erger als Bertotti ook vanaf de driepuntslijn raak schiet en Faijdherbe ook meedoet met schieten: 39-47, een 0-11 run. De voorsprong is nu serieus groot geworden, en Aris ziet hoe Apollo verder gaat met schieten. Floris Versteeg was eerder in Leeuwarden nog voor de buzzer beater, en schiet ook nu raak vanaf de driepuntslijn: 42-50. Op dat moment staat er nog een kracht op bij Apollo: Hicham Kherrazi. Hij zet het verschil op 10 punten, en bij Aris begint de vele blessures hun tol te eisen. Versteeg zet met een driepunter de stand op 46-57 voor Apollo, en dan leert een koele rekensom dat Apollo dat kwart met 14-25 wint. Aris zet aan het begin van het vierde kwart nog één keer aan via de driepunter van Tönjann, maar Apollo antwoordt meteen terug. Opnieuw is het Versteeg die raak knalt, en dan gaan Kherrazi en Onne de Moes verder met het scorende werk. Zoals gezegd, Aris loopt langzaam leeg gedurende de wedstrijd en moet het van dezelfde spelers hebben. Apollo heeft in Leons en Bertotti (10 en 15 punten) extra spelers die de kar hebben getrokken waardoor er een 58-75 eindstand op het bord komt, was getekend Jacopo Bertotti en Benicio Leons.