Apollo Amsterdam en Basketbal Academie Limburg hadden hun vizier duidelijk niet op scherp staan. In het tweede kwart (7-4) scoorden de twee ploegen samen elf punten. Basketbalhistorici Jacob Bergsma en Albert de Vries wisten te vertellen dat zo’n laag aantal punten nog nooit in een kwart was geproduceerd. Basketbal Academie Limburg had er een verlenging voor nodig om de winst te pakken: 59-64.

Apollo begint de wedstrijd met een dunk van Berend Weijs, in een helft waarin de scores schaars zijn. Dankzij Jacopo Bertotti neemt Apollo afstand van BAL. Door het sterke spel van Quatarrius Wilson blijven de bezoekers bij, maar zien Bertotti een sterk eerste kwart spelen. Bertotti bepaalt met zeven punten de kwartstand op 15-12,

Daarna volgt een historisch tweede kwart, al mag dat niet al te positief zijn. Hicham Kherrazi en Jeff de Vries openen direct het tweede kwart, maar dan valt aanvallend alles stil bij de twee ploegen. Lay-ups worden niet verzilverd en balverlies voert de boventoon. Ruim vijf minuten wordt er door beide teams niet gescoord. Pas na vijf minuten komen de eerste, en enige, punten van Apollo via vrije worpen. De Limburgers moeten er langer op wachten Sander Hollanders bepaalt de stand bij rust op een bedenkelijk lage 22-16 voor Apollo.

Na rust laten beide teams niet veel toe. Als Apollo scoort, doet BAL wat terug. Voornamelijk Wilson houdt de Limburgers in het spoor van Apollo. De schoten van schutters Hollanders en Trevor Jasinsky vallen niet, iets wat bij Dexter Hope en Floris Versteeg ook niet het geval is. Berend Weijs komt wat beter in de wedstrijd en laat Apollo uitlopen tot 38-33 na het derde kwart.

Ook nu komt BAL terug in de wedstrijd. Neil Masnic doet iets terug met een driepunter. Op de momenten dat BAL op voorsprong kan komen, gebeurt het nog niet. Als de slotminuten naderen lijkt Floris Versteeg Apollo ruimte te geven met een driepunter: 50-47. BAL scoort niet; de Amsterdammers kunnen met één aanval de wedstrijd beslissen. Maar in plaats van dat ze de aanval uitspelen en BAL dwingen tot een fout, komt er een curieuze drive naar de basket die de ring niet raakt. BAL maakt gebruikt van deze gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Jasinsky drukt af en verzilvert de driepunter, waardoor het verlengen wordt: 50-50.

BAL zoekt in deze verlenging Wilson opnieuw. De Amerikaan gaat door met het scorende werk, waardoor Apollo niet meer aan kan haken. BAL wint met 59-64 een wedstrijd waarin scoren niet centraal stond, maar de punten wel terug gaan naar Limburg.