Twee keer eerder ging het mis tegen debutant Almere Sailors. Ook deze wedstrijd zag het ernaar uit dat Apollo haar meerdere moest erkennen. Het is dat een ontketende vierde kwart, en 38 punten van Sergio de Randamie, dat voorkwam. Apollo liep weg, uiteindelijk tot 74-93.

Apollo opent de laatste wedstrijd met een dunk van Berend Weijs, wat niet zijn enige zal zijn deze wedstrijd. Weijs dunk gedurende het eerste kwart nog een keer en scoort later ook een and-1 waardoor Apollo de leiding neemt in de wedstrijd. Lang zal dat niet duren, ondanks de eerste driepunter van Sergio de Randamie. De Sailors hebben Job Kayhan die een sterk eerste kwart zal spelen. Eerst legt hij aan voor de driepunter, en vervolgens is hij goed voor meerdere drives naar de basket. Met zijn inbreng, en de drive van Esebio Strijdhaftig, staat Almere Sailors met 22-19 voor na het eerste kwart. Gelijk in het tweede kwart dreigt een deceptie voor Apollo aanstaande te zijn, net als in de Apollohal. Makkelijke scores van Strijdhaftig, Amerikaan Eamon Joyce en Yoeri Hoexum zetten de thuisploeg op 29-19. Apollo zoekt zoals altijd op dat moment Sergio de Randamie. Hij had in de laatste thuiswedstrijd tegen Yoast United het verschil kunnen maken, waren het niet dat hij na 11 punten oprij gelijk op de bank kon zitten. Nu is dat anders. Opnieuw zorgt hij voor een enorme run aan Amsterdamse zijde dat Apollo dichterbij komt. Een driepunter, een inside score, vrije worpen en nog een driepunter zorgen voor een ommekeer in de wedstrijd. Van 34-23 komt Apollo terug tot 38-31. Keyshawn Bottelier doet ook mee met het schieten van een driepunter: 38-34. De thuisploeg lijkt weer een moment te vinden om uit te lopen als Joey Liem de driepunter raak schiet. Echter doet bij Apollo De Randamie hetzelfde. Zijn vierde driepunter zorgt voor een minimaal verschil bij rust: 42-41.

Steeds als Almere lijkt uit te lopen doet De Randamie wat terug. Al snel schiet hij zijn vijfde driepunter erin, en met wat extra driepunters van Dexter Hope lijkt Apollo weer wat uit te lopen. Zoals gezegd zou Berend Weijs niet twee keer dunken. Er volgen in het derde kwart namelijk drie oprij waardoor hij op vijf dunks zou uitkomen, gepaard met zijn bekende handelswijze: het blocken van schoten. Apollo lijkt weg te lopen, maar niets is minder waar. Edwin Richmond schiet zijn driepunter raak, en dankzij een and-1 van Livadjo Olijfveld komt Almere Sailors terug tot 61-65 na het derde kwart. Vaak heeft Apollo een voorsprong teniet gedaan dit seizoen. Dat lijkt nu niet te gebeuren, want opnieuw staat De Randamie op bij Apollo. Zijn zesde driepunter is goed voor 61-72, en al 30 punten van hem. Je hoeft maar met je ogen te knipperen of hij schiet driepunter nummer zeven en acht erin, en 38 punten. De Sailors kunnen het niet meer opbrengen en gaan deze wedstrijd niet winnen. Apollo doet dat wel met 74-93. De competitie zit erop, maar aanstaande zondag om 16:00 uur zal Apollo in Bemmel een bekerwedstrijd spelen tegen Yoast United.