Wierd Goedee gaat een druk seizoen tegemoet. Komend seizoen zal hij te zien zijn als hoofdcoach van Apollo heren 1 in de BNXT League, coach van het Talent Team van Apollo en zal hij zijn functie als hoofd jeugdopleiding blijven vervullen.

Hoe voelt het om na zoveel jaar weer hoofdcoach van een Eredivisie team te zijn?

Ik draai al weer aardig wat jaren mee in de Nederlandse basketbalwereld en daarvan was ik ook een kleine twintig jaar betrokken bij een Eredivisie team als speler, head coach of assistent coach. De laatste jaren was ik als coach vooral bezig met het opleiden van talentvolle jeugd. Daar staat de ontwikkeling van de speler centraal en is groei heel zichtbaar en daardoor direct ‘rewarding’ en dus succesvol voor beide.

Het begon gaandeweg wel weer te kriebelen om op het hoogste niveau te coachen. De juiste kans en match dienden zich nog niet aan wat  veranderde met de komst van deze nieuwe BNXT League en een andere koers bij Apollo die goed aansluit bij wat ik kan en wil. Dit maakt dat ik er enorm zin in heb.

Heb je veel reacties gehad nadat het bekend werd? 

Jazeker, veel reacties en een veel voorkomende was:he he, eindelijk’

Wat is het eerste dat jij gaat doen als hoofdcoach van de Heren 1?

Het eerste waar ik mee bezig ben is het samenstellen van een team dat de naam en stijl van Apollo eer aan gaat doen.

Je hebt een tweejarig contract getekend. Wat zijn voor jou de doelen in die twee jaar?

Uit die twee jaar spreekt vertrouwen om iets te kunnen bouwen. Bouwen doen we natuurlijk al jaren door sterk in te zetten op de ontwikkeling van onze jeugd. Een doel zal dan ook zijn nadrukkelijker een brug te slaan van deze jeugdlijn naar het eerste herenteam. Verder willen we basketbal met snelheid, felheid en durf te spelen en daarmee competitief te zijn. Dit vast te houden en ons eigen te maken wordt de uitdaging met de tegenslagen en sterke teams die op ons af gaan komen. Daarom het credo: Als je waagt groeit moed, als je aarzelt groeit vrees.

Wat verwacht je van het komende seizoen?

Nieuwe League, nieuwe ploeg, nieuwe coach, en ook de bouw van een nieuwe organisatie daar gaan we natuurlijk met zijn allen enorm de schouders onder zetten waarbij het duidelijk is dat we hobbels op ons pad gaan vinden die bij het overwinnen ervan ons weer sterker gaan maken. We willen daarom vooral bouwen aan een duurzame, energieke organisatie met een team wat daarbij past. Het zal in ieder geval mooie wedstrijden met veel strijd opleveren.

Dit jaar wordt het eerste seizoen van de BNXT League. Maakt het dat voor jou specialer?

Het is zeker speciaal dat deze leagues nadat er al zoveel jaren stemmen opgaan om dat te organiseren, nu daadwerkelijk deze BNXT League gaan vormen. Dat maakt het voor mij als coach natuurlijk extra mooi om daar meteen bij in te stappen.

Hoe wil je graag dat jouw Apollo gaat spelen?

Met durf, tempo, overtuiging en klik.

Wat is voor jou de Apollo cultuur?

Versterken, gunnen, competitief zijn en samen groeien.

Naar welke tegenstander kijk je uit?

De eerstvolgende.

De jeugdopleiding speelt een belangrijke rol bij Apollo. Hoe zie jij de verbintenis met de jeugdopleiding en de Heren 1?

Apollo is trots op zijn jeugdopleiding. En trots op Heren 1. Naast dat de selectie die kern van zelfopgeleide spelers zal hebben, willen we vooral de trots meer bij elkaar gaan brengen.

Je krijgt een druk jaar, met wel drie functies tegelijkertijd. Hoe ga je dit allemaal combineren?

Door goed samen te werken met mijn collega’s, besturen, en iedereen die de club en stichting ondersteunt. We do this together.

Hoe gaat een week er dan voor jou uit zien?

Vooral heel veel basketbal