Anderhalf kwart kon Apollo meekomen in Groningen, vooral door sterk spel van Matthias Runs. De kracht en ervaring van de Groningse formatie voerde gaandeweg de wedstrijd de boventoon. Een eindstand van 96-60 voor Donar was uiteindelijk een feit na 40 minuten spelen.

Gelijk opgaand begin

Thuisploeg Donar Groningen wil wat goeds neerzetten na de eerdere nederlaag afgelopen vrijdag tegen Aris Leeuwarden. Zonder Thomas Koenis en Henry Caruso moesten de Groningers aantreden. Vlak na tip-off komt de eerste score voor de thuisploeg via een vrije worp op naam van Marquis Addison, één van de nieuwe ervaren krachten. Samen met Amanze Egekeze en Donte Ingram bewijst hij zijn waarde aan het begin van de wedstrijd. Apollo valt aan het begin van de wedstrijd niet stil, en hebben misschien ook geleerd van het spel van afgelopen vrijdag. Dexter Hope is in korte tijd gelijk goed voor twee driepunters waardoor de bezoekers 8-10 voorstaan. Benicio Leons vergroot met een fraaie sky hook de voorsprong voor Apollo. Daar blijft het voor de thuisploeg niet bij. Austin Luke liet afgelopen seizoen bij Yoast United al zien dat hij kan zorgen voor zowel een hoge scoreproductie als het geven van de meeste mooie assists. Een mooie pass op de driepunter van Addison brengt het verschil terug tot 13-14, en 13-16 wordt het als Leons weer op dezelfde wijze weet te scoren. Hij bewijst zijn waarde namens Apollo met dit soort acties, en in de verdediging. Donar is weer aan zet, en dat doen zij met een andere nieuwe aanwinst: Lotanna Nwogbo. De Nigeriaans/Amerikaanse center verzilvert een mooi eenhandige dunk op assist van Luke waardoor Donar weer aan de leiding gaat. Apollo zet op haar beurt hun back-up center in het veld, namelijk Matthias Runs. Runs mag gelijk plaatsnemen op de vrije worp lijn. Met drie van de vier rake vrije worpen staat het 19-19 na het eerste kwart. In de eerste minuten van het volgende kwart blijft Apollo nog bij, opnieuw dankzij Runs die van binnen en van buiten meerdere punten weet te verzilveren. Donar gaat dan een tandje bijschakelen in aanvallend opzicht. Voornamelijk Donte Ingram laat zich zien als een sterke en makkelijke scorer. Via meerdere and-1’s van hem loopt Donar uit en weet Apollo een tijdje niet te scoren. Een driepunter van Amanze Egekeze bepaalt de ruststand op 43-28 voor de thuisploeg.

Ervaring geeft de doorslag

Donar zet door waarmee zij vlak voor rust zijn geëindigd. Ingram is niet af te stoppen en gaat verder met het scorende werk. Bij Apollo neemt op dat moment Tibor Taras de scorende positie van Runs over. Met meerdere jumpers en een driepunter doet hij wat terug namens de bezoekers. Het leidt echter niet tot een kleiner verschil. Daarvoor heeft Donar veel kwaliteit en ervaring in huis en mist Apollo nog een echte spelleider op het veld. Het derde kwart wordt gekenmerkt door de vele scores van Donar: 33 in totaal in dat kwart, veelal van Ingram en Egekeze. Het verschil is op dat moment al groot, maar in het laatste kwart doen Apollo en Donar allebei even veel. Donar scoort in het begin van dat kwart veel, en Apollo ook waardoor het verschil niet verder oploopt. Runs is goed voor de driepunter waardoor hij net als Berend Weijs en Tibor Taras in de dubbele cijfers eindigt. Een mooi moment breekt aan als jeugdspeler Stef Poels in het veld wordt gebracht en bij zijn eerste balcontact meteen de driepunter raak schiet. De wedstrijd is dan al gespeeld en wint Donar uiteindelijk de wedstrijd met 96-60. Aankomende donderdag zal Apollo om 20:00 uur spelen tegen Zorg & Zekerheid Leiden.