De schoten vielen niet bij de thuisploeg, iets wat de bezoekers uit Leiden beter afgingen. Na 10 minuten was het verschil al gemaakt, hoewel Apollo daarna nog een paar keer terug kwam in de wedstrijd. Uiteindelijk bleef het bij 58-88 voor Zorg & Zekerheid Leiden, tegen een nog altijd niet compleet Apollo.

Voornamelijk Arunas Mikalauskas begint voor de bezoekers goed aan de wedstrijd dankzij het sterke schutterswerk. Bij Apollo wil het qua schieten nog niet lukken, hoewel het van dichtbij veelal Benicio Leons is die inside goed doorkomt. Wat vooral ontbreekt is leiderschap op de point guard positie, waardoor bij veel onduidelijkheden turnovers ontstaan en de veel plekken bezet worden gehouden door de bezoekers. Leiden maakt daar gebruik van en loopt gaandeweg de wedstrijd verder uit. Later in het tweede kwart lukt het aanvallend wat beter, aangezien Leons en Denzel Ndongosi inside scoren en Jacopo Bertotto, Dexter Hope en Tibor Taras ook van afstand raak knallen. Leiden valt niet stil, getuige het sterke aanvalsspel wat coach Geert Hammink graag speelt. Meerdere spelers schieten van afstand raak, zoals Jhonathan Dunn en Einaras Tibutis. De ruststand wordt daardoor 34-48 voor Leiden.

Na rust blijft Leiden sterker schieten en blijft Apollo zoekende in de aanval. De schoten vallen niet, en center Asbjørn Midtgaard komt steeds beter in de wedstrijd. Samen met Mikalauskas en Luuk van Bree vergroot hij het verschil tot uiteindelijk 58-88. Leiden wint haar tweede duel in drie wedstrijden, en voor Apollo te hopen dat de aanvallende mogelijkheden steeds meer vorm en groei gaan krijgen.