Aanstaande zaterdagmiddag om 15:00 uur speelt Apollo Amsterdam haar vijfde wedstrijd in de BNXT competitie. De tegenstander komt eveneens uit Noord-Holland: Den Helder Suns. Waar staan beide teams op dit moment en tijdens deze wedstrijd? Niet alleen voor dat antwoord zullen de mensen naar de Apollohal willen komen, want de Amerikaan Justin Mitchell zal zijn debuut gaan maken voor de ploeg uit de hoofdstad!

In de eerste wedstrijd was de Apollohal in extase toen Tibor Taras in de buzzer de driepunter raak schoot tegen The Hague Royals. Het is een sterk wapen van de Duitse schutter, om zo voor mooie scores te zorgen. Benicio Leons en Denzel Ndongosi zijn in de verdediging altijd alert en beschikken in de aanval over sterke armen die vaak goed zijn om onder de ring sterk af te ronden. Tel daarbij op de blocks en dunks van Berend Weijs en je komt tot een gezelschap aan spelers die voor mooi spel kunnen zorgen. Daar komt zaterdagmiddag Justin Mitchell nog bij. Zijn leiderschap zal de aanval een extra impuls moeten geven om zo het tempo te kunnen bepalen, om zo de rest van het team op een makkelijkere manier over het veld te verspreiden. Het belooft voor de thuisploeg een mooie wedstrijd te worden met Justin terug op het veld, tevens zijn eerste wedstrijd in de Apollohal.

Den Helder heeft de selectie voor het grootste gedeelte vernieuwd. Wat kunnen we daar verwachten? Nick Thran, Sam van Oostrum en Stan van den Elzen zullen op de guard positie veel dingen laten zien. Laatstgenoemde was vorig jaar een sterke aanwinst voor de ploeg uit de marinestad. Verder zijn Ben Kovac en Yarick Brussen spelers om in de gaten te houden. Hoewel het de bezoekers tot dusver nog geen overwinning heeft gebracht, belooft het een spannende wedstrijd te worden waarbij alle spelers van zowel Apollo als Den Helder alles moeten geven om een overwinning veilig te stellen. Zaterdagmiddag zal óf Apollo haar tweede overwinning pakken, of Den Helder haar eerste overwinning. Om 15:00 uur vindt deze wedstrijd plaats in de Apollohal, Be There!