Bij zijn debuut maakte Justin Mitchell gelijk het eerste punt voor Apollo. Dat zou gelijk de voorsprong zijn die in de rest van de wedstrijd in tact bleef. Den Helder Suns kon er na het eerste kwart weinig tegenoverstellen dan het spel van Ben Kovac en David Idada. Een 87-76 overwinning was aanstaande voor de hoofdstedelingen, in een wedstrijd waarin alle spelers evenveel inbrachten.

Het balbezit is voor de bezoekers uit de Marinestad, en daar is gelijk te zien dat het spel van Boyd van der Vuurst de Vries wordt gemist. Vier jaar lang was hij de point guard van Den Helder Suns waar hij steeds meer de leiding kreeg als spelverdeler. De eerste score is voor de point guard aan de andere kant die bij Apollo een tijdje werd gemist: Justin Mitchell. In de wedstrijd is te zien dat de aanwezigheid van Mitchell meteen zorgt voor een meer solide aanval. Ook de afstandsschoten worden verzilverd. Sergio de Randamie zet met een driepunter de stand op 5-0. Bij de bezoekers moet het voornamelijk komen van Ben Kovac die afgelopen seizoen ook al veel indruk maakte. Zijn tegenaanval voorkomt echter niet dat Berend Weijs en Dexter Hope ook hun schoten verzilveren. Apollo komt daarmee al op drie driepunters in korte tijd. Mitchell gaat in de volgende aanval sterk omhoog en verzilvert daardoor de and-1 waardoor Apollo begint uit te lopen. Op dat moment komt Tibor Taras in het veld, de veelvraat op scorend gebied de afgelopen wedstrijden met gemiddeld 16 punten per wedstrijd. Gelijk bij het innemen van de bal schiet hij op vertrouwde wijze de jumper raak: 18-11. Deed Den Helder dan niks terug? Dat wel, maar in minder frequent. Nick Thran weet zichzelf vrij te dribbelen en schiet een mooie jumper raak waardoor Den Helder terugkomt in de wedstrijd. Bij Apollo is het Denzel Ndongosi die met een drive naar de basket de stand op 21-17 zet na het eerste kwart. Diezelfde Ndongosi kan het tweede kwart beginnen met een mooie dunk. Echter, dat gebeurt niet. In plaats van dat Apollo op 23-18 komt maakt aan de andere kwart Sven Lemke een mooie inlegger waardoor het verschil minimaal is. Apollo laat zich niet van de wijs brengen. Na opnieuw een jumper van Taras is er een mooie rol weggelegd voor Lucas Faijdherbe. Vanuit de hoek schiet hij een driepunter raak waardoor Apollo weer wat afstand neemt. Lang zou dat niet duren, want de Suns brengt Kovac weer in stelling die met een driepunter voor de aansluiting zorgt. Zodoende blijven de bezoekers in de buurt, maar dankzij de inbreng van Faijdherbe (7 punten oprij) loopt Apollo weer weg. Zeker als ook Dexter Hope een driepunter en later drie vrije worpen verzilvert. Hope komt daarmee al op 11 punten in de wedstrijd, en Faijdherbe op 9 punten. Het toont aan dat de aanval met Mitchell in het midden vloeiender verloopt. Zeker als ook De Randamie weer vertrouwen krijgt bij de 1 tegen 1 acties onder de basket. Met twee succesvolle confrontaties staat Apollo bij rust voor met 46-36.

Na rust weet Apollo de verdediging strak te houden waardoor de Suns lange aanvallen moet spelen. Na een aantal jumpers en een and-1 van Mitchell brengt Apollo voor het grootste gedeelte de bank in stelling. Ook deze spelers houden hetzelfde tempo in de aanval en de verdediging vast waardoor Apollo steeds verder begint uit te lopen. Nadat de Suns via scores van Nino Gorissen, Mickey Kolhorn en David Idada is teruggekomen tot 53-44 gaat de bank van Apollo het spel hervatten. Matthias Runs begint met een jumper vanuit de hoek, waarna ook taras zich meer laat zien op scorend gebied. In de buzzer van het derde kwart neemt hij een heel ver schot. De Apollohal krijgt een déja vu als deze bal door het netje verdwijnt, net als de buzzerbeater tegen The Hague Royals: 68-51 in het voordeel van Apollo. De eerste score in het laatste kwart is de dunk van Runs. Toch geeft Den Helder niet op. Ze gaan op zoek naar de driepunters. Deze wordt verzilverd door Stan van den Elzen waardoor de Suns dichter bij komt. Kovac begint zich steeds meer bezig te houden met het scorende werk. Eerder hebben we gezien dat hij in staat kan zijn een wedstrijd te laten kantelen. Verder dan een verschil van 10 punten komt het niet, want daarvoor gaat Apollo opnieuw op zoek naar Taras die ook nu trefzeker is. Ook in deze wedstrijd is hij de topscoorder met 20 punten. Justin Mitchell speelde een zeer solide wedstrijd. Met een double double van 16 punten en 10 rebounds bewijst hij zijn waarde voor Apollo dat gaat winnen met 87-76. Aanstaande woensdagavond wacht Apollo een uitduel om 19:45 in en tegen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.